Medanić oslobođen optužbe za smrt Grbića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šime Medanić (56) iz Vrsara oslobođen je optužbe da je poticao Pericu Majstorovića da ubije Nikicu Grbića 23. lipnja 2006. godine u šumi kod Muntića. Nepravomoćna je to presuda donesena danas na Županijskom sudu u Puli.

- Nema ni jednog materijalnog dokaza da bi Šime Medanić bio povezan izravno ili neizravno s Pericom Majstorovićem te ga poticao da ubije Nikolu Grbića. Materijalni dokazi kojima je raspolagao sud i tragovi pronađeni na mjestu ubojstva također ne ukazuju da bi on to učinio ili bio povezan s ubojstvom, rekao je predsjednik Velikog vijeća sudac Zdravko Garić. Grbića je ubio Perica Majstorović jer mu nije želio dati novac, odnosno iz pohlepe, rekao je sudac Garić.

Šime Medanić nije došao na objavu presude po vlastitoj želji. On u Lepoglavi služi 40-godišnju kaznu zatvora za naručivanje ubojstva sestre Slavice Medanić u Zadru. Ubojstvo je naručio od Perice Majstorovića i Nikole Grbića. Medanić i Majstorović su na Županijskom sudu u Zadru 2008. osuđeni na 40 godina zatvora, a Majstorović se 15. lipnja 2010. u zatvoru u Bjelovaru objesio. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)

VIŠE ČITAJTE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter