Medanić bio ljut na Majstorovića zbog ubojstva Grbića

Šime Medanić (V. IVANOV/CROPIX)
Šime Medanić (V. IVANOV/CROPIX)

Trećega dana suđenja Šimi Medaniću iz Vrsara, kojeg se tereti za teško ubojstvo Nikole Grbića na pulskom Županijskom sudu svjedočili su zaštićeni svjedok kodnog imena Vanja i Romeo Dražović (34) iz Zadra koji je izgubio status zaštićenog svjedoka, a s  Medanićem je proveo u zatvorskoj sobi u Zadru četiri mjeseca. Obojica su ispričala svoja saznanja o odnosima Medanića, Grbića i Perice Majstorovića.

- Šime mi je ispričao da su Majstorović i Grbić ubili njegovu sestru za 80 tisuća eura, a da je poslije Majstorović ubio Grbića jer nije želio dijeliti novac. Medanić mi je rekao da je Majstorović glup jer je to učinio na svoju ruku, a primijetio sam da je zbog toga bio ljut. Medanić je znao da je Majstorović ubio Grbića zbog pohlepe jer mu je Majstorović to sam rekao, ispričao je Romeo Dražović.

Tužilaštvo je zanimalo je li Dražoviću netko prijetio ili davao upute za svjedočenje. Odgovorio je da prijetnji nije bilo, ali da je dobio upute za svjedočenje u korist Medanića uz nagradu od 5.000 eura, što je odbio i prijavio slučaj. Sudu nije htio kazati tko mu je nudio novac za svjedočenje u Medanićevu korist.

Zaštićeni svjedok Vanja rekao je da zna tko je ubio Grbića, ali da ne zna od koga je tu informaciju čuo. Vjeruje da je Grbić ubijen zbog neslaganja oko podjele novca, a o ubojstvu Slavice Medanić zna samo ono što je čuo dok su Grbić i Majstorović razgovarali. Iz toga je zaključio da je Grbić ubio Slavicu Medanić.

- Grbić i Majstorović su imali neke zajedničke poslove. Čini mi se da se radilo o krađama, drogama, prostituciji. Grbić se bavio preprodajom droge, i to većih količina teških droga. Skladište droge i novca, odnosno "štek" je imao kod Muntića u blizini mjesta ubojstva, rekao je Vanja. U kasnijem ispitivanju rekao je da je od Grbićevih prijatelja doznao da se Šime Medanić htio riješiti ubojice svoje sestre Slavice te da je dobivao telefonske prijetnje od nekih osoba iz Srbije koje su se raspitivale o Grbiću i Majstoroviću. Suđenje se nastavlja danas. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter