Medalje Porecu i Opatiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U veseloj atmosferi održan je u nedjelju regionalni turnir mažoretkinja koji je u dvorani "Veli Jože" okupio timove iz Novigrada , Pazina, Opatije i Poreca, dok su ekipe iz Velike Gorice, Siska, Petrinje i zagrebackog Plesnog kluba A nastupile izvan konkurencije.

U nekoliko sati natjecanja vidjelo se zanimljivih koreografskih rješenja i odora te manje ili više uvježbanih ekipa sa štapovima i pomponima. Sa solidno popunjene istocne tribine stizala je podrška roditelja, rodbine i odlicno raspoloženih gostujucih timova koji su budno pratili izlaske natjecateljica pred žiri u razlicitim kombinacijama i kategorijama.

U kategoriji velikih formacija sa štapom prvo mjesto je pripalo Porecu, drugo Opatiji, a trece Novigradu; isti poredak je bio i u kategoriji velikih formacija s pomponima. Opatija i Porec uglavnom su trijumfirali i u manjim formacijama, uz nekoliko bljeskova Pazina i Novigrada.

Turnir je održan pod kapom Saveza mažoretkinja i pompon timova Hrvatske na cijem celu je Velikogoricanka Željka Banovic, trenerica lani osnovanih Poreckih mažoretkinja. Pored Banovic, žiri su cinile i Milosava te Jelena Katic, redom licencirane sutkinje.

Nagradivana pjevacka nada Tedi Grubica nastupio je u revijalnom dijelu programa, kada se birala i Miss mažoretkinja. Medu djevojkama koje su se prijavile titulu je ponijela Mikela Matic iz Poreckih mažoretkinja, prva pratilja je njena kolegica Nina Bauk, dok se titulom druge pratilje okitila Andrea Kocic iz Velike Gorice.


Podijeli: Facebook Twiter