Na Danima hrvatskog kulinarstva, središnjoj nacionalnoj kulinarskoj manifestaciji koja se nedavno sedmi put održala u Opatiji, ekipa kuhara umaškog Istraturista osvojila je ukupno 15 medalja i time postala najtrofejniji tim na natjecanju.
U sklopu te manifestacije, naime, odvijalo se i državno prvenstvo kuhara i slasticara. Tim je povodom u cetvrtak u umaškom hotelu Melia Coral održan prijem za nagradene.
Ljiljana Krstinic i Zoran Stanisavljevic osvojili su po cetiri medalje, Ljubica Bernatovic tri, Radovanka Jankovic dvije te Branka Šantek i Vesna Krneta po jednu. Ove godine zlatna odlicja nisu dodijeljena zbog primjene zahtjevnih kriterija svjetske udruge kuhara.
Na prijemu u hotelu Melia Coral nagradenim kuharima, njihovim direktorima i ostalim uzvanicima obratio se predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni koji je umašku ekipu istaknuo kao najuspješniju te se zahvalio umaškom hotelijeru na odlicnoj suradnji s HKS-om.