McLaren bi rado ponovno prihvatio Alonsa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Momčad McLaren je u petak poslala jasan znak Španjolcu Fernandu Alonsu da ga žele natrag ako bude htio otići iz Ferrarija, unatoč neuspjeloj suradnji iz 2007. godine.

Šef momčadi Martin Whitmarsh, koji je na tom položaju naslijedio Rona Dennisa 2009., izjavio je za britansku televizijsku postaju Sky uoči VN Singapura da uopće ne bi oklijevao potpisati ugovor s dvostrukim svjetskim prvakom koji je već jednom napustio McLaren.

"Da, kada bih mogao. Mislim da bi sve momčadi rado potpisale ugovor s Fernandom Alonsoom. On je jako talentiran vozač", kazao je Whitmarsh.

"Očekujem da će iduće godine naši vozači biti isti, ali mi smo otvoreni za sve", dodao je. "A dugoročno, on bi bio jako dobra akvizicija. Mislim da Fernando sam kontrolira vlastitu budućnost, ali vidjet ćemo."

McLaren tek treba potvrditi svoju momčad za 2014., iako je Whitmarsh rekao da je ugovor sa svjetskim prvakom iz 2009. Jensonom Buttonom siguran, dok je Ferrari potpisao ugovor s Fincem Kimijem Raikkonenom da bude partner Alonsu.

Španjolac ima ugovor s Ferrarijem do kraja 2016., ali su britanski mediji u petak prepuni nagađanja da bi Alonso mogao, iako on tvrdi suprotno, napustiti Maranello.

Alonso je navikao biti prvi vozač momčadi i spajanje njega i Lewisa Hamiltona u McLarenu 2007. i odluka momčadi da se obojici da isti status doveo je do raskida suradnje i odlaska španjolskog vozača. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter