McCartney zaradio 680, Adele 30 milijuna funti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši član Beatlesa Paul McCartney sa 680 milijuna funti zasjeo je na prvo mjesto liste najplaćenijih britanskih i irskih glazbenika, dok je Adele s 30 milijuna funti prva na istom popisu, ali izvođača starih do 30 godina. Poznatog pjevača kultnog pop-rock sastava iz Liverpoola prema zaradi slijede Andrew Lloyd-Webber, irski rock bend U2 i pjevač Elton John.

McCartney je na listu najbogatijih došao još 1989. godine i tada je bio "težak" 80 milijuna funti. Protekle je godine nastupao na proslavi dijamantnog jubileja krunidbe kraljice Elizabete, na otvaranju i zatvaranju Olimpijskih igara u Londonu, a 57 milijuna funti zaradio je od turneje "On the run".

Poznati kompozitor mjuzikala Andrew Lloyd-Webber zaradio je 620 milijuna funti. To može zahvaliti uspjehu mjuzikala "Fantom iz opere", "Evita" i "Mačke" koje su pogledali milijuni ljudi. Irski glazbeni sastav U2 zaradio je 520 milijuna funti, Elton John 240 milijuna, a listi se pridružio i frontmen Rolling Stonesa Mick Jagger koji je zaradio 200 milijuna funti, jednako kao spajsica Victoria Beckham i njen suprug nogometaš David Beckham.

Adele se našla na čelu liste najboljih mladih glazbenika zahvaljujući uspjehu albuma "21". Novi ulazi na listu mladih su pjevačica Emeli Sande, 22-godišnji Ed Sheeran i dječaci benda One Direction. (S. V./NL)


Podijeli: Facebook Twiter