McCartney napisao pjesmu za video igru "Destiny"

Paul McCartney (Reuters)
Paul McCartney (Reuters)

Britanski glazbenik i bivši član Beatlesa Paul McCartney napisao je tematsku pjesmu za novu video igru "Destiny" koja izlazi 9. rujna, piše "The New York Times".

Tematsku pjesmu planira objaviti kao singl ubrzo nakon što igra bude puštena. Bivši član Beatlesa u projekt stvaranja glazbe za video igru uključio se 2010., zajedno s Martyjem O'Donnellom i Mikeom Salvatoriom. Sve je počelo kada mu je O'Donnell predložio da napiše orkestralnu glazbu za interaktivnu igricu, odnosno glazbene sekvence koje bi se mijenjale ovisno o igračevim akcijama i interakcijama.

McCartney i O'Donnell susretali su se periodično dvije godine u londonskom i njujorškom studiju te izmjenjivali glazbene ideje. Prošlo ljeto McCartney, O'Donnell i Salvatori napisali su i snimili glazbu za igricu te 50-minutnu orkestralnu suitu. McCartney je dao dodatni doprinos suradnji te napisao tematsku pjesmu koju je snimio s orkestrom koji broji 120 članova u londonskom Abbey Road studiju. Orkestrom je ravnao sin Georgea Martina - Giles i producirao Mark 'Spike' Stent.

Nadolazeća video igra odvija se u posljednjem gradu u budućnosti uništenoj Zemlji (i ponekad na Marsu), a igrači se u njoj mogu opskrbiti oružjem i oklopima te usavršiti svoje borbene vještine kako bi ubili zastrašujuće izvanzemaljce koji nastoje uništiti ostatak čovječanstva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter