MBT liga: Šijanska šuma puna adrenalina

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

U Šijanskoj šumi, drugu godinu uzastopce, jučer je u sklopu 6. zimske MTB lige održan kratki mountain bike maraton kojem su se odazvali mnogobrojni ljubitelji brdskog biciklizma iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije i Italije.

Na kružnoj stazi, dužine oko pet kilometara, nevrijeme koje je u noći sa subote na nedjelju pogodilo Pulu, sudionicima je dodatno "začinilo" natjecanje jer je blata bilo na sve strane, no takva je podloga utrku učinila još atraktivnijom jer vozači su morali primijeniti sva svoja znanja i iskustvo ne bi li ostali na dva kotača.

U konkurenciji 60-ak vozača najboljim se pokazao Marcelo Soppani iz tršćanskog AC Cotur, koji je na cilj stigao ispred drugoplasiranog Buzećana Sandija Bažona iz Kiendl sporta i trećeplasiranog Puljanina Matka Gruića iz Adrenaline.

Zimska MTB liga se već šest godina održava na području Istarske i Primorsko-goranske županije, a traje od studenog do travnja i svake se nedjelje, kroz 15-ak utrka, održava na drugom mjestu. Puljani su u ovoj MBT ligi do sada osvajali prva tri mjesta u kategorijama, te drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji, a pulska je utrka proglašena kao jedna od bolje organiziranih. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter