Mažoretkinje Rovinja na potpisivanju najduže čestitke

Rovinjske mažoretkinje predsjednika dočekale u Hrvatskoj etno kući
Rovinjske mažoretkinje predsjednika dočekale u Hrvatskoj etno kući

Rovinjske mažoretkinje, imale su čast naći se u društvu s predsjednikom države dr. Ivom Josipovićem, koji je pred blagdane, potpisao sto metara dugu čestitku kojom Hrvatska, u godini ulaska u EU, čestita Božić i Novu 2014. godinu svim državama članicama i koja će biti izložena u Hrvatskom božićnom selu u Strasbourgu.

Mažoretkinje su predsjednika dočekale u Hrvatskoj etno kući, gdje ju je predsjednik i potpisao kazavši da je ideja za njenim osmišljavanjem inventivna i plemenita te da pokazuje dobre želje, prijateljstvo i bratstvo svih ljudi.

Valja istaknuti i da je najdužu blagdansku čestitku osmislio Aleksandar Kovačević u suradnji s mladim umjetnikom Petrom Dugandžićem, koji ju je oslikao. Također, u njeno oslikavanje bilo je uključeno oko tisuću djece iz svih županija, mnogih osnovnih škola, iz malih mjesta kao i djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje u Zagrebu u kojem se školuju djeca s posebnim potrebama.

Na čestitci su adventski motivi, grbovi županija i zastave svih država članica Europske unije, te ispisane božićne čestitke i najljepše želje na svim jezicima Europske unije.

Nakon što je hrvatska božićna čestitka odnesena na Trg bana Jelačića, gdje je i razmotana, povorka malih i velikih djedica Božićnjaka predvođena Rovinjskim mažoretkinjama odnijela ju je na Trg žrtava fašizma, gdje je i omotana oko zgrade Hrvatskog društva likovnih umjetnika. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter