Mazda Route3 - Od Hirošime do Frankfurta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osam potpuno novih Mazdi3 uspješno su odradile prvu prepreku ekstremnog testa izdržljivosti što je prošlog tjedna pod nazivom "Mazda Route3 - Vožnja izazova 2013 od Hiroshime do Frankfurta".

Aktualni dio testiranja krenuo je iz krajnje točke ruskog istoka - Vladivostoka, a ukupna dužina čitavog putovanja doseže 15 tisuća kilometar. Britanci, Česi, Njemci, Talijani, Poljaci, Portugalci i Slovaci nacije su koje će se prve naći za upravljačem prve od sedam etapa puta što prolazi kroz devet vremenskih zona i obuhvaća pola obodnice zemljine kugle.

Prva etapa dugačka je 1400 km a ala je tri dana, sa završetkom u regionalnom centru Blagoveshchensku. Obzirom da ruta ide paralelno s kineskom granicom na koju se često i pruža pogled, regionalna kultura ima dašak istočne Azije - kao što će imati i Mazda Route3 u ovoj etapi. Iako kilometarske udaljenosti djeluju skoronima, treba imati na umu da se ne vozi autocestama već teškim prometnicama što je uostalom i jedan od ciljeva kako bi se ispitala, od nosno potvrdila kvaliteta Mazdinih automobila, odnosno u ovom slučaju izdržljivost nove "trojke".

Nove Mazde3 Sport pogonjene 2.0 SKYACTIV benzinskim motorima od 160KS u najveću rusku pacifičku luku stigle su iz tvornice Hofu blizu Hiroshime pomoću 17.000 tona teškog teretnog broda Makassar Highway. Od tada automobili privlače pažnju lokalnog stanovništva zahvaljujući upečatljivoj dizajnerskoj temi "Kodo - duša pokreta" kao i činjenici da im se upravljač nalazi na lijevoj strani, za razliku od većine automobila u tom području.

Sve pojedinosti čitave akcije kao i kretanje ture može se pratiti ovdje i preko Twittera.


Podijeli: Facebook Twiter