Mazda ce koristiti Toyotin hibridni pogon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Toyota Motor Corporation (TMC) i Mazda Motor Corporation dogovorile su da ce Mazda pod licencom koristiti Toyotinu tehniku hibridnog pogona, koja se koristi u Toyoti Prius.

Mazda planira kombinirati ovaj hibridni sustav sa svojim SKY motorima sljedece generacije, koji se trenutno nalaze u fazi razvoja, te razviti i proizvesti hibridni automobil u Japanu. Prodaja hibridnog vozila pocela bi 2013. godine u Japanu.

Kao odgovor na sve vece ekološke zahtjeve, TMC je pocela prodavati model Prius 1997. godine, a do danas je prodala više od 2,3 milijuna hibridnih automobila u više od 70 zemalja i regija.

Na osnovu Mazdine dugorocne vizije tehnološkog razvoja "Održivi Zoom-Zoom", Mazda do 2015. (u odnosu na 2008.) namjerava smanjiti potrošnju goriva svojih automobila za 30%. Kako bi svim svojim kupcima ponudila užitak u vožnji, zajedno s visokom razinom sigurnosti i ekološke osviještenosti, Mazda uvodi strategiju "Building Block".

Ovom strategijom Mazda ce unaprijediti kljucne aspekte svojih automobila – ukljucujuci motore, mjenjace i smanjenje težine automobila – i postupno dodavati elemente poput i-stop sustava, regenerativnog kocenja i hibridnog pogonskog sustava.


Podijeli: Facebook Twiter