Mauricio Smoković (HNS) za načelnika Gračišća

Kazimir Zović, Damir Kajin, Mauricio Smoković, Ivan Vojsković i Viktor Vojsković (Snimio A. DAGOSTIN
Kazimir Zović, Damir Kajin, Mauricio Smoković, Ivan Vojsković i Viktor Vojsković (Snimio A. DAGOSTIN

- Bit ćemo servis za svakog pojedinca, a pritom će veliku ulogu u rješavanju nagomilanih problema građana imati mjesni odbori, najavio je na javnoj tribini koalicije HNS/SDP/HSU kandidat za načelnika Općine Gračišće Mauricio Smoković (HNS) u batluškom domu.

Prvi će mu potez, ako ga glasači izaberu, biti pokretanje izmjena općinskog prostornog plana te smanjivanje komunalnog doprinosa za legalizaciju bespravnih objekata sa sadašnjih 21 kunu po kubičnom metru na jednu kunu. Za obitelji koje grade prvu obiteljsku kuću uvesti će popust od 80 posto na komunalni doprinos, a najavljuje podupiranje poljoprivrede, olakšice za poduzetnike te subvencije za produženi boravak učenika u školi, jaslice, školski prijevoz te povećanje naknade za novorođenčad te broja stipendija.

- Nakon 20 godina vladavine IDS-a Gračišću su potrebne promjene, jer neki imaju sve, neki nešto, a neki ništa, pretežno zbog stranačke pripadnosti, a to nije pošteno, kazao je kandidat za zamjenika načelnika Ivan Vojsković. "Mnogi mi ljudi kažu ča će nam asfalt i rasvjeta ako nemamo doma ča za jest i smo nezaposleni", poručio je Kazimir Zović (HNS) dodavši da se na području općine kroz poslovne zone dosad nije ni pokušalo otvoriti nova radna mjesta.

- "Puna zaposlenost najbolja je politika za mlade, za stare te najbolja socijalna politika, ali za to je nužna poštena vlast. Istra mora biti bez kriminala jer inače nitko neće ulagati u nju, kazao je kandidat za župana Damir Kajin." (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter