Mauricio Licul podnio prijavu protiv pulske Plinare

Mauricio Licul (M. ANGELINI)
Mauricio Licul (M. ANGELINI)

Pulski nezavisni gradski vijećnik Mauricio Licul podnio je kaznenu prijavu MUP-u zbog postupanja pulske Plinare i od nje ovlaštenih tvrtki za izvođenje i ispitivanje plinskih instalacija, i to u povodu neutemeljenih zahtjeva za projektiranje i izradu novih plinskih instalacija u tijeku prelaska s gradskog plina na prirodni plin.

Licul podsjeća na nedavni službeni dopis MUP-a u kojem se navodi stav da nema potrebe za projektiranjem i izradom novih plinskih instalacija, a u koje spadaju i dimnjaci, tijekom prelaska s gradskog na prirodni plin, jer se to ne smatra zamjenom energenta.

Prema Liculovom mišljenju, ovakvim postupanjem pulska Plinara krši odredbe Zakona o zapaljivim tekućinama i plinovima, odredbe vlastitog Pravilnika o ispitivanjima plinskih instalacija, ali i europske norme te ostala pravila struke.

Kako saznajemo, prijavu protiv Plinare, osim vijećnika Licula, potpisali su i predstavnik stanara zgrade na Verudi 17 Vladimir Filipović, ovlašteni voditelj ispitivanja plinskih instalacija Igor Tomišić (bivši direktor Plinare) i predsjednik MO-a Nova Veruda Vlado Šegon (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter