Mayumi Kamei i Nataliya Marycheva nastupile u Draguću

Mayumi Kamei i Nataliya Marycheva u Draguću
Mayumi Kamei i Nataliya Marycheva u Draguću

Na dragućskom placu minule subotnje večeri pjevala je japanska sopranistica Mayumi Kamei uz klavirsku pratnju Ruskinje Nataliye Marycheve. Kamei je rođena u Tokiju, gdje je započela svoje glazbeno obrazovanje, diplomirala i specijalizirala solo pjevanje. Dolaskom u Hrvatsku završava magisterij iz solo pjevanja na Visokoj školi za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" u Lovranu, u klasi prof. Olge Šober, gdje je jedno vrijeme radila kao asistentica i profesorica solo pjevanja.

Kamei je održala brojne koncerte diljem Japana, Brazila, Njemačke, Irske, Slovenije i Hrvatske, a pjevala je i na Milenijskom koncertu UN-a u New Yorku. Trenutno živi u Zagrebu, gdje je član zbora Hrvatske radiotelevizije.

Nataliya Marycheva školovala se kod vrhunskih glazbenika u Moskvi, gdje je nakon školovanja radila kao korepetitorica dirigenta na konzervatoriju "Glinka". Od 1995. radi kao nastavnica klavira i korepetitorica u Glazbenoj školi "Mirković" u Opatiji, a njeni učenici postižu zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Kamei i Marycheva su u Draguću izvele "Caro mio ben" G. Giordania, "Le violette" A. Scarlattija, "Ombra mai fu" i "Lascia ch'io pianga" G. F. Händela, "Ridente la calma" W. A. Mozarta , "Intorno all'idol mio" M. A. Cestia, "Vaga luna, che inargenti" i "Almen se non poss'io" V. Bellinija. Potom arije "Schicchi O mio babbino caro" iz opere Gianni", "Quando m'en vo" iz opere La Boheme" i "Un bel di vedremo" iz opere "Madame Butterfly" G. Puccinija. Na zahtjev publike, koja se, budući da je ovo prvi koncert ozbiljne glazbe u Draguću, okupila u priličnom broju, Kamei i Marycheva izvele su staru japansku pjesmu "Hideo Kobayashi Karamatsu". (Napisao i snimio M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter