Maturantima svečano uručene svjedodžbe

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Svečanom podjelom svjedodžbi u Narodnom domu ispraćena je ovogodišnja generacija maturanata Srednje škole Buzet. Četvrti razred opće gimnazije polazilo je dvadeset učenika, a razrednica im je bila profesorica Mateja Runko, strukovni program četverogodišnjeg smjera tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom polazilo je deset učenika s razrednicom Irinom Kosanović, a strukovni program trogodišnjeg smjera za zanimanja elektromehaničar i automehaničar, devet učenika, a razrednica im je bila Martina Kedžo.

U sklopu svečanosti kojoj je bila nazočna dogradonačelnica Buzeta Ana Pernić, prikazan je rewind, svojevrsna kombinacija kratkog filma i videoprezentacije, podsjetnik na sve aktivnosti u protekloj školskoj godini za kojeg je zaslužan Ernest Nežić iz I. g razreda. Prikazana je i video prezentacija fotografija koje prate školsku svakodnevnicu maturanata kroz čitavo srednjoškolsko obrazovanje, a kojeg su priredile razrednice maturantskih razreda. Profesorski dvojac Aldo Foško na klarinetu i Marin Draščić na harmonici odsvirao je polku. Nastupio je školski bend, predstavljen je školski list Zalet. Maturantima je puno uspjeha u daljnjem školovanju zaželjela ravnateljica Srednje škole Buzet Marija Pavletić.

Oproštaj od ovogodišnje generacije maturanata bio je prigoda za dodjelu nagrada najuspješnijim učenicima. Srednjoškolci su bili aktivni na nastavi, u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, postigli su zapažene rezultate na natjecanjima, spremno se uključivali u različite projekte i aktivnosti. Pohvaljeni su svi učenici koji su postigli odličan uspjeh, a odlukom Nastavničkog vijeća nagrađeni: Ernest Nežić i Dilan Kontić iz 1. g, Tibor Totman iz 2. b, Anamarija Guzijan, Erika Sirotić i Martina Sirotić iz 2. g, Ela Pahor, Lucija Ritoša i Dominik Vivoda iz 3. g te Armin Krivičić iz 3. b, maturanti Dani Šestan iz 4. b, Dea Belasić, Stela Cerovac, Anna Ipša, Ela Mandalenić, Elvis Marinac, Karen Nežić, Petar Ribarić, Jelizaveta Sulimanec i Leana Vratović iz 4. g. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter