Maturanti gimnazije zaplesali valcer na igralištu škole

Maturanti su zaplesali na svom igralištu (D. MEMEDOVIĆ)
Maturanti su zaplesali na svom igralištu (D. MEMEDOVIĆ)

Gimnazija Pula ima gotovo 200 maturanata koji će se 17. svibnja, za kada je zakazana Norijada, oprostiti od srednje škole. Oni su u ponedjeljak u velikom broju nešto iza podneva na novouređenom igralištu otplesali valcer i predstavili se drugim učenicima. Povod je bio jučerašnji Dan škole koji je obilježen i brojnim sportskim susretima.

Neobična nastava

- Dan škole obično slavimo u svibnju, ali si sami odabiremo pogodan datum. Tako smo izabrali i ovaj. Program smo koncipirali na način da su svi prva dva sata imali nastavu, ali neobičnu jer smo izmiješali profesore i učenike, pa su imali sadržaj po izboru. Neki su rješavali kviz putem mobilne aplikacije, drugi su imali radionicu haiku poezije, treći su učili strani jezik koji inače ne uče... Dakle, maksimum kreativnosti, ali i učenja, jer smo željeli pokazati da funkcioniramo i kada smo izmiješani, rekla nam je ravnateljica Gimnazije Pula Branka Antunović-Piton.

Dodala je također da Dan škole nije mogao proći bez sportskih susreta pa su tako izjutra odigrani stolni tenis učenika i profesora, košarka među ekipama učenika, odbojka, a nakon plesa maturanata, na redu je bila nogometna utakmica između učenika i profesora.

Kviz znanja

- Moram reći da smo organizirali i kviz znanja između sedam ekipa koje su bile sastavljene od učenika od prvog do četvrtog razreda, ali po odjeljenjima a, b, c… Pitanja su obrađivala cjelokupno gradivo, pripremili su ih profesori koji su uostalom činili i stručno povjerenstvo koje je u konačnici i ocjenjivalo znanje učenika, rekla je Antunović-Piton.

Tek za kraj ravnateljica je naglasila da će iduće godine u listopadu pulska Gimnazija slaviti 70. godišnjicu postojanja, odnosno nastave na hrvatskom jeziku, jer je postojala i ranije, ali nastava nije bila na hrvatskom.

U četvrtak prezentacija Ironmana

U četvrtak od 12.30 sati učenicima Gimnazije Pule bit će prezentirana ovogodišnja manifestacija Ironman 70.3 koja ulazi u drugo izdanje. Kako saznajemo od ekskluzivnog vlasnika licence IRONMAN za Hrvatsku Igora Ribarića, cilj je mladima približiti ovu sportsku manifestaciju, zainteresirati ih i za volontiranje na njoj, a to im pak otvara i mnoge druge mogućnosti, od putovanja u druge zemlje, stjecanja bogatog iskustva do početka neke značajnije sportske karijere, sve pod brendom Ironman. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter