Maturalna: Prije životne, ispit modne zrelosti

Dobra haljina nije nužno i skupa
Dobra haljina nije nužno i skupa

U životu postoje ti posebni dani - prvi rođendani, prve ljubavi, prvi poljubac i, naravno, jedna jedina i neponovljiva maturalna zabava, taj simbolični ulazak u svijet odraslih. Događaj je to koji bi trebao biti veseli završetak četverogodišnjeg druženja s kolegama i profesorima iz kojeg ćemo pamtiti simpatije po hodnicima, iskradanje s nastave, dobre zabave i vječna prijateljstva. A kada tom adolescentskom finišu, koji je nerijetko zakovitlan u vrtlogu podivljalih hormona, pridodamo čitavu strku oko zaključivanja ocjena, polaganja državne mature, prijemnog za fakultet ili neizvjesnost oko pronalaska posla, potraga za idealnom haljinom i nije toliko jednostavna.

I kako sada zablistati, biti jedinstven, originalan jer, ne daj bože, da tu tako željenu i pomno biranu haljinu ima "ona" iz C razreda? Ne zaboravimo da dobra haljina ne mora biti nužno skupa, i da stil nije u novcu, već vanjska manifestacija osobnosti. Znači li to da treba zadržati piercing uz onu šljokičastu haljinu koju je majka izabrala za maturu, a zapravo je već svoju mezimicu vidjela u vjenčanici. Treba li ružičaste pramenove uviti, odreći se omiljene crne kožne jakne, te iz udobnih tenisica ili "marti" skočiti u "cajkaste" platformke?

Zapravo, najvažnije je da budete svjesni da imate vremena za starost, stoga ne pretjerujte u tome da izgledate jako ozbiljno. Starost je jako duga… a kada je zrelost u pitanju, onda je maturalna zabava ispit zrelosti, ma naravno, one modne. (Piše Lara BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter