Matulji: U kući pronađeno 214 stabljika indijske konoplje i 2 kg marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U premetačini kuće na području Matulja policija je pronašla 214 stabljika indijske konoplje visokih od 18 do 160 centimetara, posađenih u plastičnim vazama, oko dva kilograma osušene marihuane i opremu za uzgoj, izvijestila je u četvrtak na izvanrednoj konferenciji za novinare primorsko-goranska Policijska uprava.

U opremi su lampe, ventilatori, transformatori, veća količina fleksibilnih cijevi i drugi predmeti. Vrijednost pronađene marihuane na ilegalnom tržištu procjenjuje se na 250.000 kuna, a opreme na 20.000 kuna

Policija sumnjiči 45-godišnjaka iz te kuće za proizvodnju i trgovanje drogama, a nakon kriminalističkog istraživanja, koje je počelo prije nekoliko mjeseci, policija će ga predati pritvorskome nadzorniku.

Na konferenciji za novinare rečeno je da je policija u prvih deset mjeseci ove godine zabilježila 836 prekršaja i 245 kažnjivih djela zloporabe droga, a u istom razdoblju prošle godine 811 prekršaja i 239 kažnjivih djela. Suzbijanje kriminala povezanog s drogom i dalje je među prioritetima primorsko-goranske Policijske uprave. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter