Mattichu novcana kazna za udaranje po autu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nacelnik Višnjana Angelo Mattich ovih je dana proglašen krivim za remecenje javnog reda i mira pocetkom listopada u Višnjanu, te mu je odredena novcana kazna od 50 eura, ili 375 kuna, saznajemo na Prekršajnom sudu u Porecu.

Podsjetimo, u prekršajnoj prijavi koju je podnijela policija teretilo ga se da je 8. listopada u vecernjim satima palicom udarao po osobnom automobilu renault clio, kojim se 78-godišnji A. J. iz Kaštelira-Labinci dovezao na sastanak lovackog društva.

Vozac je po navodima ocevidaca zabunom skrenuo na trg zatvoren za promet, na što je opcinski nacelnik, inace nastanjen u blizini, izašao iz dvorišta i palicom oštetio auto. Mattich se na presudu nije žalio, te je postala pravomocna. Kaznu je odmah platio, kao i 200 kuna troškova sudskog postupka, a oštecenom se, kako je ranije naveo, nedugo nakon incidenta osobno ispricao.

U postupku pred sutkinjom Dragicom Gruic Mattich nije osporavao policijski opis dogadaja, po kojem je cetiri puta udario po oštecenikovom automobilu "nepoznatim predmetom nalik na drveni kolac", pri cemu je nastala materijalna šteta. Kazna za ovakve vrste prekršaja je najviše stotinu eura, a sud je kao olakotnu okolnost uzeo to što Mattich nije ranije kažnjavan.

Na Prekršajnom sudu napominju da ovaj predmet nije ni po cemu drukciji od ostalih te da okrivljenik nije imao ni bolji ni lošiji tretman. Protiv Matticha se na istom sudu vodi još jedan postupak, takoder po prijavi za remecenje javnog reda i mira, nakon incidenta koji se dogodio u kolovozu pred djecjim vrticem.

Tamo su se, prema policijskom izviješcu, sukobili Mattich i 63-godišnja Esma Ritoša, inace i baka jedne polaznice, koja mu je po vlastitim rijecima spocitnula ispisivanje iz višnjanskog vrtica djece koja ne žive podrucju tamošnje opcine.

Mattich je nakon ovih dogadaja podnio ostavku na sve funkcije u savezu nezavisnih listi Ladonja, u kojem je bio jedan od najbližih suradnika Plinija Cuccurina. IDS-ova oporba u Višnjanu je u više navrata tražila da odstupi s funkcije nacelnika, a vecina u opcinskom vijecu nedavno mu je izglasala nepovjerenje.

Clanovi njegove nezavisne liste dali su mu pak potporu za ostanak na mjestu nacelnika kako bi dovršio zapocete projekte, premda su se od incidenata ogradili. Naš poziv u utorak Matticha je zatekao u inozemstvu te je kratko rekao da zasad nece komentirati presudu.


Podijeli: Facebook Twiter