Mattich palicom brani višnjanski trg

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako smo neslužbeno doznali, opcinski nacelnik Višnjana Angelo Mattich jucer se oko 19.30 sati "kaubojski" pokušao razracunati s vozacem automobila koji je ušao u ulicu u kojoj je zabranjen promet. Naime, nacelnik je drvenom palicom nasrnuo na automobil marke Renault Clio.

U OKC-u istarske Policijske uprave saznali smo "da je muška osoba dojavila da je nepoznata muška osoba drvenom palicom razbila krov njegova automobila u jednoj višnjanskoj ulici". Policija je navela da je ošteceni A. J. (78), no da još uvijek tragaju za nepoznatim pociniteljem. Nije nam ni potvrdila, ni opovrgla da se radi upravo o nacelniku Višnjana.

78-godišnji muškarac je, kako doznajemo, greškom skrenuo na višnjanski trg koji ureduju vec nekoliko mjeseci i kroz koji je zabranjen promet. Napadnuti 78-godišnjak s nama nije želio razgovarati o incidentu, no nešto više o dogadaju doznali smo od clanova lovackog društva koji su u obližnjoj zgradi održavali sastanak.

"Bio sam u uredu lovackog društva i svi smo culi buku izvana. Medutim, dok smo izašli, vec je sve bilo gotovo. Od jednog našeg clana, lovca, saznali smo da je upravo autom dolazio na trg, ali kad je shvatio da su tu radovi, htio se vratiti, a onda je iz korte istrcao covjek s drvenom palicom i poceo udarati po krovu. Iz našeg je ureda nazvao policiju, rekao nam je da ga je napao Angelo Mattich, a bila su i dva ocevica s kojima je razgovarala policija", rekao nam je Kristijan Štenta, jedini spreman razgovarati za novine imenom i prezimenom.

Štenta nam je rekao da se Mattich, navodno, jutros ispricao napadnutome, koji o incidentu ne želi razgovarati za novine, a ni Mattich nije danas odgovarao na telefonske pozive.

Mattich je, kako doznajemo, palicom istrcao braniti trg ispred kuce u kojoj živi, a ovo mu nije prvi slucaj da umjesto snage argumenata problem pokušava riješiti fizickom silom.

Podsjetimo, sredinom kolovoza Matticha je policiji prijavila 63-godišnja Esma Ritoša zbog naguravanja pred višnjanskim djecjim vrticem, kojom je prilikom dobila lakše tjelesne ozlijede, o cemu ima i lijecnicku potvrdu, a policija je protiv oboje podigla optužni prijedlog zbog remecenja javnog reda i mira.


Podijeli: Facebook Twiter