Mattich odlazi s funkcija u Ladonji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ovim putem još se jednom ispricavam svim gradanima zbog svoje neprimjerene reakcije. Zbog ovakvog razvoja dogadaja ne želim dalje nanositi štetu ugledu udruge Ladonja te kao odgovorna i moralna osoba izabrana na visoke dužnosti u Udruzi podnosim neopozivu ostavku na dužnost potpredsjednika i predsjednika Središnjeg odbora Ladonje", izvijestio je na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Puli višnjanski nacelnik Angelo Mattich, koji je vec danima u središtu kontroverzija vezanih uz njegov napad na 78-godišnjaka u Višnjanu koji se pogrešno parkirao.

Rekao je da je on jedan od osnivaca i utemeljitelja Ladonje, ciji clan i dalje ostaje. Na pitanje hoce li ponuditi ostavku na mjesto nacelnika, što su zatražili predstavnici IDS-a, kazao je da je ostavka moguca tek u slucaju kada nadležne institucije dokažu njegovu krivnju.

Iako je prethodno kazao da su pred nadležnim tijelima pokrenuti sudski postupci do cijeg okoncanja nece ništa komentirati o svom slucaju, na kasnije propitivanje novinara potvrdio je da postupci još nisu pokrenuti.



Mattich je rekao da ne bježi od odgovornosti koju treba snositi za svoje ponašanje, no ipak tvrdi da su mediji pišuci o slucaju ponašali kao tužitelj, porota i sud, a isto je, tvrdi, cinio i IDS.

- Nezapamcen je interes medija za slucaj jednog malog opcinskog nacelnika, rekao je, upitavši se otkud toliki interes za pracenje njegovog slucaja u Novom listu. Smatra da bi bilo dobro da mediji na ravnopravan nacin obraduju sve ono što je ucinjeno ili nije ucinjeno na razini županijske vlasti.

- Cinjenica je da IDS-u smetam jer se kod mene radi i, za razliku od nekih, ne sjedim u svom uredu i ne ispijam kavicu na racun proracuna. Da je županijska vlast dozvolila da se kroz Prostorni plan Županije na teritoriju Višnjana izgradi golf teren, vjerujte mi da bi taj teren vec imali. Neka me se strpa u zatvor ako treba, ali o tome neka odluci sud, a ne da me u zatvor trpa jedna potpredsjednica IDS-a Nevia Poropat i njeni istomišljenici, rekao je.

Mattich podržava inicijativu IDS-a o potpisivanju županijske Povelje o nenasilju, no smatra da bi u nju trebalo uvrstiti i stavke o nacinu ponašanja, ophodenju, govorenju istine i borbi protiv korupcije.


Podijeli: Facebook Twiter