Matošević: Želimo sami birati koalicijske partnere

Matošević: Očekujemo odgovor Glavnog odbora (M. MIJOŠEK)
Matošević: Očekujemo odgovor Glavnog odbora (M. MIJOŠEK)

Nakon objave "Zajedničke izjave" nezadovoljnih članova deset organizacija istarskog SDP-a nije bilo mnogo onih koji su bili voljni komentirati tu političku gestu.

Predsjednik SDP-a Poreča Arduino Matošević kaže kako oni "i dalje ustraju na poštivanju statuta."

"Želimo da se poštuju zaključci doneseni na Glavnom odboru i da se dopusti autonomnost organizacija na terenu za koaliranje s partnerom po vlastitom izboru. Ako želimo uspjeti na izborima, to nam treba biti dopušteno", objašnjava Matošević.

On je uvjeren kako će Glavni odbor SDP-a odgovoriti na njihovo pismo.

"Iako nam članovi predsjedništva SDP-a nisu odgovorili na naša pisma, očekujemo da će to Glavni odbor ipak učiniti", napominje Matošević i kaže kako se radi o 400 članova stranke, koji su okupljeni u deset od 32 istarske organizacije. Oni su ostvarili oko 15 posto rezultata na prošlim izborima.

"Da nije bilo straha među članstvom, zajedničku izjavu potpisalo bi više organizacija, jer ih još dosta misli kao i mi, te su sudjelovali u pripremi zajedničke izjave", tvrdi Arduino Matošević iz porečkog SDP-a.

Serđo Popović iz SDP-a Vrsara, organizacije koja također stala iza pisma Glavnog odboru, nije bio raspoložen za komentar. "Dogovorili smo se da ne istupamo pojedinačno oko izjave", rekao nam je Popović.

Povjerenica SDP-a za Istarsku županiju Ada Damjanac nije bila dostupna za izjavu o pobuni u svojoj stranci. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter