Matoševic: Vracam se na posao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mjesec dana nakon ranjavanja zaštitara Denisa Matoševica u posjet su mu došli predsjednik Uprave IKB-a Miro Dodic, predsjednik Uprave Sigurnosti Labin Boris Belušic te direktorica porecke poslovnice IKB-a Adriana Forca. Matoševic je goste primio u obiteljskoj kuci u Fuškulinu.

Nagradu od šest tisuca kuna dobio je od Dodica u ime banke i maticnog zaštitarskog poduzeca. Od Belušica je doznao je da je njegov slucaj okarakteriziran kao ozljeda na radu te da mu pripada i odšteta. Matoševic je tijekom druženja ispricao što se dogodilo i gdje je pogoden.

Metak mu je ušao kroz lijevu nadlakticu ispod pazuha pa kroz torzo i zaustavio se ispod kože. Na iznenadenje svih dobro je prošao, niti jedan vitalni organ nije oštecen, osim slezene bez koje se, kaže Matoševic, da živjeti.

Izjavio je i da se nakon oporavka zasigurno vraca na dužnost u Sigurnost Labin. Trenutno mu stojece radno mjesto ne odgovara te bi najradije prihvatio ono na kojem može sjediti. Ispricao nam je što je proživio prvih sat vremena od ranjavanja te kako se osjeca gotovo mjesec dana kasnije, a presretan je što ga je tog 30. kolovoza pratila nevjerojatna sreca.





"Kada me upucao, pao sam na tlo i poceo obilno krvariti. U pocetku nisam osjetio ništa, a prvu sam bol osjetio u predjelu leda iznad zdjelice. Strah me bilo da se razbojnik ne vrati i dovrši zapoceto, no srecom nije. Ostao sam budan i smiren dok nije došla pomoc, i to najviše zato jer nisam znao gdje sam tocno pogoden.

U bolnici me primio kirurg Edo Matoševic, s kojim nisam u rodu, i operirao me. Kasnije sam doznao da je on vrlo dobro upoznat s prostrjelnim ranama jer je lijecio tijekom Domovinskog rata", ispricao nam je Denis.

Belušic je kazao da su od trenutka dojave o pucnjavi svi bili pod velikim stresom i strepili za Matoševica. Cijelo su vrijeme bili u kontaktu s policijom i lijecnicima, a olakšanje je uslijedilo kada su doznali da je zaštitar izvan životne opasnosti. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter