Matoš: Očekujem dobru utakmicu bez bunkera

Marin Matoš (M. ANGELINI)
Marin Matoš (M. ANGELINI)

Vratili su se pulski nogometaši treninzima, rutini između dvaju prvenstvenih susreta. No, bez obzira na jutarnje "druženje" s utezima na "Drosini" i popodnevno s loptom u Štinjanu, još uvijek su se misli vraćale subotnjem susretu na Kantridi. Pobjeda Rijeke, kudikamo moćnijeg kluba i momčadi, potpuno je zaslužena, ali "zeleno-žuti" i dalje "vrte filmove" svojih propuštenih prilika početkom nastavka. Ivančić, Tomić i Heister propustili su prilike koje su mogle susret okrenuti na pulsku stranu, pri čemu je najizglednija bila onu koju je imao Tomić nakon što ga je, "kao na tanjuru", poslužio Radonjić. Nažalost, loš prijem lopte odnio je gol i bod(ove).

- Imali smo onu odličnu šansu za 2:0 početkom drugog poluvremena koju nismo iskoristili i potom je sve otišlo u suprotnom smjeru. Još kad su oni izjednačili autogolom… Nakon toga ih je i publika nosila, a imaju kvalitetu i još igraju kvalitetno. Analiza? Ne, nismo se još previše osvrtali na taj susret. Uostalom, utakmica je završila, imali smo i propustili svoje šanse i sad treba izvući ono pozitivno, način na koji smo se branili u prvom poluvremenu, i prenijeti na iduće susrete, a ono loše ispraviti kako bi mogli dobiti idući susret - rekao je Marin Matoš kojega trener Pamić nije koristio na Kantridi, ali bi u subotu mogao biti važan kotačić pulske momčadi protiv bivših suigrača.

Tako je regionalni derbi, još jednom, otišao na riječku stranu, a u Istri 1961 moraju se okrenuti idućim ispitima, subotnjem prvenstvenom susretu sa Slaven Belupom na "Drosini" i potom Kup utakmicom sa Šibenikom iduće srijede, također na "Drosini". Dolazak momčadi koju vodi pulski trener Elvis Scoria izaziva pažnju iz više razloga. Jedan od njih je i što je to Puljanima novi ogled sa suparnicima iz donjeg prvenstvenog doma. U dosadašnjih su 12 kola nogometaši Istre 1961 odigrali po jedan susret protiv četvorke s kojom će se, kako sad stvari stoje, boriti za izbjegavanje posljednje pozicije koja znači automatski silazak u niži rang, ali i pretposljednje vrijedne razigravanja za ostanak s drugoplasiranim drugoligašem. Iz ta su četiri susreta osvojili tek tri boda i to je jedan od glavnih razloga zašto će "fenjeraš" iz Koprivnice u Pulu stići sa samo dva boda manje od "zeleno-žutih".

- U subotu ćemo imati priliku popraviti tu negativnu statistiku, ali ne smijemo pomisliti da nas čeka lagan posao, jer Slaven ima kvalitetne igrače. Gledao sam utakmicu Slavena i Hajduka koju su Splićani dobili 1:0, ali su Koprivničanci dobro odigrali. Imali su par dobrih udaraca na gol u prvom dijelu, a potom su bili bolji suparnik u drugom, ali je golman Splićana Kalinić sve obranio. Taj je detalj presudio u korist Hajduka.

Pulska se momčad u dosadašnjem dijelu prvenstva dobrano mučila igrajući pred svojim navijačima protiv suparnika iz donjeg doma. Iz susreta protiv Osječana i Zagreba osvojen je tek bod. Posebno se pulski igrači muče protiv suparnika koji igra zatvoreno. Još uvijek nisu pronašli način da miniraju suparnički bunker. Iako, Slaven dosad nije "parkirao autobus" pred svojim golom. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter