Matoš: Njihovo igranje u Europi ide nama u prilog


Veliko upozorenje nogometašima Istre 1961 pred nadolazeće gostovanje u Zagrebu odaslala je Lokomotiva pobijedivši grčki PAOK u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige.

Premda je momčad hrvatskog trenera Igora Tudora u Kranjčevićevu došla vidno oslabljena neigranjem nekoliko ključnih igrača, trijumf "lokosa" (2:1) pokazatelj je da sastav Ante Čačića polako hvata zalet i da je kao takav spreman da u ponedjeljak od 20 sati pokuša prebrisati premijerni poraz iz Splita. Za razliku od Puljana koji su unatoč pobjedi nad Slavenom još uvijek u izgradnji i kojima će to biti još jedan težak izazov, kako pred protivnikom, tako i pred samima sobom.

Naravno, znali su "zeleno-žuti" i prije tog europskog podviga kome se spremaju na megdan, kao što znaju da se trebaju koncentrirati prvenstveno na stanje u vlastitim redovima. Lokomotiva je čudna družina, po mnogočemu, ali i po igri koja u pravilu znatno oscilira. I često je odluka na protivniku, ovisno o tome je li spreman "ispisati" kaznu. PAOK nije bio, a imao je šansi...

- Sigurno da nam njihovo igranje u Europi ide u prilog. Imaju dosta vremena za oporavak, ali moglo bi to psihički utjecati na njih - smatra Marin Matoš, igrač koji je prošle sezone na "Drosini" debitirao upravo protiv Lokomotive, i to pogotkom u pobjedi 3:2. U jednoj od onih "ludih" utakmica. - Uvijek je bilo dosta golova, nadam se da će tako biti i sad. Naravno, jedan više u njihovoj mreži.

Da bi mu se želje ostvarile, trebalo je gadno zapeti i kroz pakleni tjedan nadoknaditi zaostatke, uigrati se što je više moguće. Stoga se, usprkos vrućinama, sve do jučer treniralo punim intenzitetom.

- Pojačali smo treninge, mislim da ćemo fizički biti pripremljeni. Još je taman ostalo vremena i za taktičku pripremu, neke nedostatke iz prethodne utakmice već smo analizirali. Uglavnom, trebamo biti još agresivniji, da se više dižemo u vezi, da budemo konkretniji prema naprijed. Bila je to prva utakmica, sigurno da će u budućnosti biti još bolje. Na tome ćemo ovih dana poraditi i sigurno otići u
Zagreb po pozitivan rezultat, probati pobijediti Lokomotivu - najavljuje pulski veznjak.(Dameo RAMIĆ
KOVAČIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter