Matijašević poziva premijera da "promijeni smjer"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević pozvao je danas premijera Zorana Milanovića da "promijeni smjer" jer podatak Državnog zavoda za statistiku da je BDP u prvom trimjesečju pao za 1,5 posto pokazuje da se produbljuje kriza u Hrvatskoj.

Matijašević je zamjerio Milanoviću na tvrdoglavosti jer inzistira na tomu da neće mijenjati smjer svoje politike. "Usrdno ga molim, kad struku ne sluša i kad je neosjetljiv na probleme hrvatskih građana, da promijeni smjer", rekao je Matijašević na konferenciji za novinare.

Matijašević je izrazio nadu da Vlada neće "trenirati strogoću" u Splitu nakon što je za gradonačelnika izabran SDP-ovac Ivo Baldasar, a Baldasar ne bi smio slijediti postupke svojih kolega na državnoj razini i potrošiti pola mandata na kadroviranje, već se mora odmah uhvatiti posla i početi rješavati probleme.

Komentirajući nedavnu najavu ministra uprave Arsena Bauka da će se izmjenama Zakona o referendumu produžiti vrijeme prikupljanja potpisa, ali će ti potpisi prikupljati u uredima državne uprave, Matijašević je ustvrdio da se time praktično želi onemogućiti referendum.

"Primorati građane da s jalovom administracijom ulaze u sraz i da u tijelima državne uprave daju potpise znači onemogućavati referendum. Poručujem da im to neće proći", istaknuo je Matijašević.

Također je kritizirao ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića optuživši ga da obavlja "prljavu zadaću" u pregovorima sa sindikatima javnih i državnih službi jer želi, osim s 11 sindikata s kojima je u sporu, pregovarati i sa sindikatima s kojima Vlada nije u sporu, što je nelogično.

To je moguće zbog novog Zakona o reprezentativnosti o čijoj ustavnosti bi se, na zahtjev sindikata, trebao očitovati Ustavni sud, dodao je predsjednik HUS-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter