Matija Panić najbolji sportaš Buja za 2012.

Bujski laureati za 2012. (Snimio Luka JELAVIĆ)
Bujski laureati za 2012. (Snimio Luka JELAVIĆ)

Sportske udruge predložile su i odabrale najbolje u bujskom sportu u prošloj godini. U konkurenciji sportaša i sportašica najviše je glasova dobio sportski ribolovac Matija Panić, dugogodišnji član i predsjednik SDR Istra Buje, ali i natjecatelj koji je u prošloj godini osvojio niz prvih i drugih mjesta na natjecanjima u Hrvatskoj i izvan nje. Matija je i trener hrvatske reprezentacije sportskih ribolovaca s invaliditetom.

Za izbor najboljih još su bili nominirani odbojkašica Nataša Kovačević i nogometaš Aleksandar Uzelac. Za najuspješniju ekipu u prošloj godini proglašena je ekipa Ženskog rukometnog kluba Buje koju sačinjavaju djevojčice rođene 2002. godine i mlađe, trećeplasirane na državnom prvenstvu u Karlovcu. Male bujske rukometašice okitile su se s još nekoliko priznanja, a uspješno se natječu u županijskoj mini rukometnoj ligi. Pored te ekipe, nominirani su bili još SRD Istra, RK Buje dječaci, NK Buje i OK Buje.

Za sportskog djelatnika godine izabran je trener najmlađih rukometnih ekipa Sergej Martinović koji je s dječacima i djevojčicama osvojio brojna priznanja. Još su u konkurenciji za sportskog djelatnika bili Valter Dragolin (NK Buje) i Davor Miškulin (OK Buje). Bujska sportska nada je mladi rukometaš Ivan Jakić, učenik IV razreda osnovne škole koji je sa svojom ekipom osvojio mnoge trofeje u mini rukometu, a sudjeluje u kampu hrvatske reprezentacije. Uz njega su nominirani još Antonija Dunis (OK Buje), Valentina Bilkić (ŽRK Buje) i Marko Kozlović (NK Buje).

Priznanje za životno djelo dobio je posmrtno Aurelio Barbo, legenda bujskog sporta, vrsni rukometni vratar, ali i odličan nogometaš. Priznanje je primio njegov sin Roberto, također poznato ime istarskog nogometa. Za ovo priznanje bio je predložen i  Mladen Šegan.

Priznanja su sportašima na skromnoj svečanosti koju je organizirala Sportska zajednica uručili gradonačelnik Edi Andreašić te predsjednik i dopredsjednice Gradskog vijeća Fabrizio Vižintin, Jasna Opačak i Regina Gardoš. (L. JELAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter