Matija Ferlin i BADco gostovali u Francuskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Centre Choreographique National de Caen u petak je u organizaciji festivala "Perforacije" predstavljena hrvatska koreografska platforma s radovima "Polu-interpretacije ili kako objasniti suvremeni ples nemrtvom zecu" skupine BADco te "Sad Sam/Almost 6" autora Matije Ferlina.

Ferlin je poziv za gostovanje dobio nakon svog nastupa na DansFabrik festivalu u Brestu s programom "Contrefugue" krajem veljace, a BADco je svoj rad predstavio u sklopu "Perforacija" lani u New Yorku.

Festival ima u planu daljnja inozemna gostovanja, a u svom hrvatskom izdanju, koje se održava ove jeseni po cetvrti put, najnovije su vijesti da se festivalskim lokacijama održavanja pribraja još jedan grad - Pula, što je cetvrti hrvatski grad nakon Rijeke, Zagreba i Dubrovnika.

Krajem svibnja "Perforacije" otvaraju i zatvaraju festival Slovenskog mladinskog gledališca u Ljubljani s "Noci performansa". Sljedeci festival "Perforacije" bit ce održan od 19. do 31. listopada, a tijekom zagrebackog dijela održat ce se i plenarna sjednica IETM-a na koju ce doci oko 500 direktora raznih kazališta i festivala, što ce opet biti dobra prilika da se pokaže domaca umjetnicka produkcija.

U rujnu "Perforacije" organiziraju predstavljanje tri domaca umjetnika u Portlandu, u SAD-u, na jednom od najzanimljivijih festivala za izvedbene umjetnosti u Americi - TBA festivalu - kaže Zvonimir Dobrovic, umjetnicki ravnatelj "Perforacija". (GI)


Podijeli: Facebook Twiter