Matija Ferlin briljirao u spotu Pipsa

Matija Ferlin bitno osnažio pjesmu Pipsa 'Htio bi da me voliš'
Matija Ferlin bitno osnažio pjesmu Pipsa 'Htio bi da me voliš'

Videospot za odličnu novu pjesmu grupe Pips, Chips & Videoclips "Htio bih da me voliš" premijerno je prikazan prije nekoliko dana. Visokoprofesionalan spot nadahnuto je režirao stari suradnik benda Radislav Jovanov Gonzo, a kao glavni glumac sjajan je posao ostvario Puljanin Matija Ferlin, nagrađivani majstor suvremenog plesa i koreograf.

U svom možda najzrelijem umjetničkom ostvarenju dosad, Matija je briljirao i kao glumac i kao plesač. Vrstan Gonzin spoj režije, kamere i montaže oživotvorio je širok i uvjerljiv Matijin raspon emocija te zadivljujuće narativan, premda naizgled aritmičan, pa i divlji pokret tijela i izražaje lica. Pritom je najveći uspjeh ostvaren time što taj "gubitak kontrole" vizualno itekako podržava, pa i podiže dirljivost ove moćne, a melodične ljubavne pjesme, koja je na tragu najboljih ostvarenja Pipsa. Pjesma "Htio bih da me voliš" najavljuje novi, sedmi studijski album Pipsa pod nazivom "Walt", čiji se izlazak očekuje idućih dana, do kraja svibnja.

Bude li im novi album na razini ovog odličnog uvodnog  singla, Pipsi se izgleda vraćaju na veliku scenu, i to 21 godinu nakon objave prvog singla, neponovljive navijačke himne "Dinamo ja volim", šest studijskih albuma ("Shimpoo Pimpoo" 1993., "Dernjava" 1995., "Fred Astaire" 1997., "Bog" krajem 1999., "Drveće i rijeke" 2003. i "Pjesme za gladijatore" 2007.) te jednog live albuma snimljenog 2011. godine pod nazivom "Poštar uvijek zvoni 2x2".

Nije ovo prva suradnja Matije Ferlina s Pipsima, još manje obitelji Ferlin. Njegov stariji brat Mauricio još je koncem 90-ih snimio videospot za izvrsnu i možda najbolju pjesmu Pipsa "Plači", uz vokalnu suradnju Dubravka Ivaniša Rippera i Darka Rundeka. U tom spotu glumi tada mladi, zgodni kudravi Maksimilijan, sada svećenik. U Mauricijevom spotu za divnu pjesmu "Na putu prema dolje" glavni je glumac Sven Medvešek, a kratku je scenu, spuštajući se užetom s neba, tada odigrao gotovo dječak Matija Ferlin. U još Mauricijevom videospotu za pjesmu Pipsa "Narko", snimljenog na pulskim ulicama, u jednoj se sceni ljube Matija Ferlin i glumica Jadranka Đokić, a Matija pleše i u bratovljevom vizualno možda najsugestivnijem spotu za pjesmu Pipsa "Porculan". Mauricio je ovom velikom zagrebačkom bendu režirao i spot za pjesmu "Dan, mrak". (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter