Matica umirovljenika uselila u novi prostor

Foto: S. NIKETIĆ
Foto: S. NIKETIĆ

Prigodnom svečanošću, uz brojne uzvanike, članove i prijatelje udruge, Matica umirovljenika Istarske županije i Gradska udruga matice umirovljenika Pula i službeno su jučer uselile u svoje nove prostorije u Maksimijanovoj ulici na broju 23. Novi, veći prostor dobili su zahvaljujući Gradu Puli i pomoći Županije.

Kako nam je pojasnio dopredsjednik Udruge gradske matice umirovljenika Nevenko Gržinić (budući da je predsjednik Mario Radolović radi bolesti bio spriječen doći) posebno im je drago što je novi prostor u samom središtu grada.

- Radno vrijeme novih prostorija je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 11 sati, naveo je Gržnić te dodao kako će sada prostor za vježbanje imati i njihov pjevački zbor "Zlatne godine", folklorna skupina te članovi pikado udruge.

- Dugo smo čekali ovaj prostor, nije nam bilo lako raditi u bivšem prostoru jer smo bili udaljeni od grada, rekao je Gržinić te se posebno zahvalio ravnateljici Doma za stare i nemoćne "Alfredo Štiglić" Vesni Grubišić Juhas na dosadašnjoj potpori u radu.

Kako je nadalje istaknuo Gržinić, novi prostor uređen je zahvaljujući članicama zbora i drugim članovima udruge, te posebno istaknuo kako udruga sve svoje aktivnosti odrađuje volonterski, odnosno na dobrovoljnoj bazi te bi sigurno bili još uspješniji kada bi ušli u gradski proračun.

Bruno Stermotić, predsjednik MU Istarske županije, također je izrazio zahvalnost na novom prostoru te naveo kako on znači novi početak za rad cijele udruge.

U Sklopu svečanosti, na kojem je nastupio zbor "Zlatne godine" te folklorna skupina, dodijeljene su i zahvalnice svima koji su tijekom godina podržavali njihov rad. Zahvalnice su tako dobili župan Valter Flego, gradonačelnik Boris Miletić, Udruga antifašističkih boraca Grda Pule, Dorina Tikvicki s Radio Pule, Dom za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić, Vesna Petrović-Foškera, Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Pulapromet te Glas Istre.

(B. PETROVIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter