Matić poručio: Ne bojim se prijetnji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar branitelja Predrag Matić izjavio je u ponedjeljak u Vodicama da već mjesecima prima prijetnje na koje je 'oguglao', a iako je već najavio da će ih prijaviti policiji, to jutros nije učinio jer je "rano krenuo na put".

Posljednju prijetnju, kazao je ministar, dobio je nakon što je u medijima objavljeno da vođa prosvjednika iz Savske Đuro Glogoški bespravno koristi kuću namijenjenu za 500 branitelja, invalida Domovinskog rata. Dodao je da još razmišlja hoće li i taj slučaj prijaviti policiji. Na pitanje tko mu šalje prijetnje Matić je odgovorio - "zna se". Mnogo je imena, kaže, trebao bi ih dugo nabrajati. "Kukavicama", kako ih je nazvao, citirao je Bibliju, riječima:

"Da mi je dolinom smrti proći, zla se ja ne bojim". Ima onih, nastavio je Matić, koji mu govore kako za njega imaju kalašnjikov i dva metka da ga 'overe' u glavu, neki mu, naveo je poručuju da se srami svojih postupaka, žele mu da mu majka nosi crninu, no on se, kako tvrdi, nikoga nje boji.

"Da se bojim kukavica, nosio bih sa sobom praćku. Jedino čega se bojim, a s obzirom da je riječ o ljudima kukavicama, jest da se ne okrenu protiv moje obitelji. Ja sam im na raspolaganju cijelo vrijeme, 24 sata, samo neka se klone moje obitelji. Organizatori i huškači mi neće nauditi, ali oni manipuliraju braniteljima među kojima ima i oboljelih, PTSP-ovaca i onih za koje medicina ima neku drugu dijagnozu i oni bi potencijalno mogli nešto učiniti. Zato ih pozivam, učinite to meni, a ostavite se moje obitelji", apelirao je Matić. Ocijenio je i da na konferenciji za medije koju su za ponedjeljak najavili prosvjednici iz Savske nitko neće moći argumentirati ponašanje Glogoškog.

Organizatorima je poručio da je osim sigurnosne provjere hrvatskih sigurnosnih službi, prošao i dvostruku NATO provjeru, dok oni koji o njemu govore ne mogu proći niti provjeru kućnog savjeta. Na pitanje što će biti s kućom koju koristi Glogoški, Matić odgovara kako će sporazum koji je potpisan 2007. s ekskluzivom za jednu udrugu, staviti van snage, a napisat će se novi pravilnik prema kojem će kuću koristiti svih 500 hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter