Matešić smjenjuju jer nije potrošila 4,5 milijuna kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za Meri Matešić, direktoricu Hrvatske turističke zajednice (HTZ), danas je "dan D", odnosno dan odluke ostaje li na čelnom mjestu nacionalne turističke organizacije ili ne. Naime, danas se održava sjednica Turističkog vijeća na kojoj je jedna od točaka prihvaćanje Izvješća o ostvarenju Programa rada i financijskom poslovanju o čijem prihvaćanju, odnosno odbijanju, ovisi i ostanak Matešić na mjestu direktorice HTZ-a.

Prema nekim informacijama, čini se da je smjena direktorice prilično sigurna stvar. O tome da joj je fotelja nesigurna, otvorenije se počelo govoriti na turističkom sajmu u Berlinu proteklog tjedna, kad su se od nekih članova vijeća mogle čuti otvorene kritike na njeno izvješće, odnosno na to što je Glavni ured proteklih godina radio, odnosno nije odradio. Spominjalo se tako neprovođenje takozvane viralne kampanje za koju je bilo osigurano 4,5 milijuna kuna, a nije potrošena ni kuna.

Matešić je rekla da viralna kampanja nije okosnica promidžbe ni jedne nacionalne turističke organizacije te je, odgovarajući na to da nije uspostavljen jedinstveni registracijski sustav, kazala da ga HTZ po zakonu ni ne smije uspostaviti jer se radi o komercijalnoj djelatnosti. Nakon berlinske turističke burze, o najavama smjene direktorice HTZ-a oglasio se i Goran Beus Richembergh (HNS), predsjednik Saborskog odbora za turizam, koji je na svom Facebook profilu napisao kako "nagađanja o smjeni direktorice Glavnog ureda HTZ-a samo potkrepljuju rugalicu da će nam ministar turizma postati Bordas, a šef HTZ-a Dragičević". (A. JURIČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter