Mateo Pilat iz Karojbe nastupa na Splitskom festivalu

Mateo Pilat i Chiara Pisak u spotu "Gelosia"
Mateo Pilat i Chiara Pisak u spotu "Gelosia"

Mladi pjevač iz Karojbe Mateo Pilat nastupit će na ovogodišnjem 56. Splitskom festivalu (8.-10- srpnja) s pjesmom "Gelosia". "U novi singl s kojim ću debitirati na ovogodišnjem Splitskom festivalu, zaljubio sam se na prvo slušanje! Prošli su me trnci i znao sam da je to - to. Stilski je logičan nastavak mog prvog singla, a ipak smo otišli korak dalje. Sve se poklopilo; glazba, tekst i produkcija. Neka nova energija dogodila se i na snimanju spota, bilo je prekrasno raditi i družiti se s redateljem Borisom Sekulićem, snimateljem Igorom Miličićem i mojom partnericom u spotu Chiarom Pisak", kaže Mateo. Spot je snimljen u Motovunu i još nekoliko mjesta u Istri, pa iako je kiša na samom snimanju stalno prijetila, Matea to nije oneraspoložilo niti ometalo, a zahvaljujući fantastičnoj ekipi s lakoćom je, dodaje, i ležao na motovunskoj ulici dok su se po njemu s neba, bukvalno, slijevali slapovi. "Ne sjećam se takvog nevremena! Svejedno smo uživali i prekrasan je osjećaj imati oko sebe takve ljude", napominje Mateo.   

Pjesma "Gelosia" djelo je autorskog tima Ines Prajo, Arijana Kunštek i Dejan Orešković, a Mateo očekuje da će publika prepoznati kvalitetu i iskrenost u ovoj pjesmi. Mateo, "zlatni glas Karojbe", veseli se skorašnjem nastupu na Prokurativama, a budući da je probirljiva splitska publika oduvijek naklonjena mladima očekuje dobar plasman. Dodajući: "Gelosia je pjesma koja govori o emociji od koje svi želimo pobjeći, ali nas ona na ovaj ili onaj način uvijek vreba iz nekog skrivenog kutka, baca nam rukavicu i tjera u ring. To je skoro neprekidna, iscrpljujuća borba između nas kakvi uistinu jesmo i želimo biti i nekih neprepoznatljivih, izmijenjenih nas koji, poneseni krivim emocijama gledamo čitav svijet kroz iskrivljena zrcala."

Mateo Pilat počeo je prije 12 godina pjevati kao dječak na "Malom Motovunu". Ondje je počela suradnja s Alanom Poropatom i "Malim velikim mikofronom" koja još uvijek traje. Nakon toga počela je suradnja s Ines Prajo i Arijanom Kunštek, a zaredali su se i nastupati na festivalima kao što su "Čansonfest", "Grobnička skala" i "Melodije Istre i Kvarnera". Pilata je šira publika imala prilike upoznati u prvoj sezoni TV showa "The voice", gdje je nastupio kao član Jacquesova tima. "Bilo je to odlično iskustvo. Bilo je lijepo raditi s Jacquesom s kojim i danas surađujem. Pozovem ga kada god mi treba savjet, a on uvijek rado pomaže. Stvarno je odličan prijatelj", kaže Mateo očekujući skori nastup u Splitu gdje se veseli nastupu uživo s orkestrom jer to je ono što ga ispunja i čime se želi baviti i na taj način, glazbom, među ljudima širiti pozitivne osjećaje. (M. RIMANIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter