Mateja Pancelat druga na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugog dana 16. svjetskog taekwon do prvenstva (ITF), koje se održava u ruskom Sankt Petersburgu, Mateja Pancelat stigla je do srebrnog odlicja. Porecanka koja brani boje zagrebackog "Metalca" na svjetskoj je smotri nastupila u kategoriji do 69 kg te je u prvom kolu svladala Australijanku White.

Potom je bila uspješnija od Ruskinje Babajeve i Estonke Trentceve te je tako stigla do finala u kojem joj je suparnica bila Kim Pom Mi iz Sjeverne Koreje. U ogledu u kojem je Mateja dominirala u prvoj rundi, Korejanka je opreznijim nacinom borbe i kontriranjem uspjela ostvariti malu prednost, koju je potom znalacki sacuvala do kraja.

U konkurenciji seniora u kategoriji do 78 kg nastupio je i Haris Vojnikovic, clan pulskog "Trojana". Krenuo je pobjedom nad Japancem Yongom, da bi ga potom iz daljnjeg natjecanja eliminirao Grk Kokonezis. Njegov reprezentativni kolega Luka Dukic svoj je nastup u kategoriji +85 kg zapoceo pobjedom protiv Hutchinsona iz Južne Afrike, potom je uslijedio trijumf nad Englezom Begwellom, da bi ga u trecem kolu zaustavio Chae Tok Song iz Sjeverne Koreje.


Podijeli: Facebook Twiter