Mate Mišo Kovač u žminjskoj Areni

Konferencija za novinare u Žminju - Dimić Boljunčić, Jelinić, Bančić i Buić (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Konferencija za novinare u Žminju - Dimić Boljunčić, Jelinić, Bančić i Buić (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

"Legenda domaće estrade Mate Mišo Kovač održat će cjelovečernji koncert u žminjskoj "Areni", odnosno maxi šatoru koji će se postaviti preko puta osnovne škole za i u vrijeme tzv. prosinačkih događanja.

Ujedno, njegov je nastup i točka brojnim glazbenim događajima koji će se posljednjeg mjeseca u godini odvijati u Žminju", rekao je načelnik Žminja Aldo Bančić na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali i općinski savjetnik Sanjin Diminić Boljunčić, djelatnica žminjske Turističke zajednice Renata Jelinić, te glazbeni promotor žminjskih manifestacija Veseljko Buić.

- Prosinačka događanja u Žminju, koja u svom fokusu imaju čitav niz atraktivnih koncerata započinju 15. prosinca nastupom splitske grupe Dalmatino. Pravo da upravo oni otvore prosinačke glazbene događaje u Žminju, Splićani su zaslužili izvrsnim koncertom na prošloj Makarunijadi, odnosno zahtjevom publike da ga ponove.

Već 21. prosinca, slijedi koncert Nede Ukraden, grupe Night Express i Serđa Valića, a večer kasnije i dugo iščekivani koncert Mate Miše Kovača koji je prije 36 godina posljednji put gostovao u Žminju.

Uslijedit će i tradicionalni božićni koncert u crkvi svetog Mihovila, koji je zakazan za 26. prosinca, a na kojem će nastupiti članovi crkvenog zbora i njihovi gosti.

Koncertnu prosinačku sezonu okončat će Dražen Zečić i Banana band 29. prosinca, rekao je Bančić dometnuvši i da svi koncerti estradnjaka započinju u 22 sata.

Organizatori pressice nisu krili zadovoljstvo brojnošću i atraktivnošću koncerata, a rado su istaknuli i činjenicu da je ovo prvi put u povijesti Općine i njenog TZ-a da se organizira glazbeni blagdanski program.

Riječima da se program još uvijek "kroji" i da ne žele otkriti baš sve čime će uveseliti svoje sugrađane, posebice u najluđoj noći, vješto su izbjegli i odgovor koliko će prosinačka događanja u Žminju koštati. O financijama, kako vele i kako su najavili, slijedećeg tjedna na novoj pressici.

Inače, doznajemo i cijene karata. Za Dalmatino potrebno je izdvojiti 30 kuna, a za najpoznatijeg Zeku pedeset. Oni koji se požure i kupe u pretplati kartu za Mišu Kovača do 10. prosinca platit će ju 70 kuna, a ako zakasne i koju kunu više. Za koncert evergreen Sarajke, Nede Ukraden, Night Expressa i Serđa Valića valja potrošiti 50 kuna, odnosno na dan koncerta i deset kuna više. (N. O. RADIĆ)  


Podijeli: Facebook Twiter