Mate Mezulic u bobu cetverosjedu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijest da je atleticar pulske "Istre" Mate Mezulic pred kraj prošle godine kao clan posade hrvatskog boba cetverosjeda izborio nastup na Zimskim olimpijskim igrama, koje ce se od 12. do 28. veljace održati u Vancouveru, sve je iznenadila.

Hrvatska posada predvodena izbornikom-pilotom Ivanom Šolom nastupima u kvalifikacijama na utrkama Americkog kupa izborila je 27. mjesto od 30 kvalificiranih posada. Mate Mezulic zaista ce nastupiti na ZOI i time postati prvi istarski sportaš kojem ce to poci za rukom.

- Sve je to za mene jedna velika avantura. Ponosan sam što cu biti prvi Istranin kojem je uspjelo ici na ZOI, govori Mate Mezulic.

Cari prve vožnje u bobu teško se zaboravljaju. - Prvi sam se put u bobu spustio sa Šolom u dvosjedu. Bilo je ludo. Kad je bob dobio brzinu nisam znao jesmo li se prevrnuli ili nismo, nisam znao gdje su mi ruke, a gdje noge, kaže Mezulic.

Bit ce to treci uzastopni nastup hrvatske posade na ZOI-ju.

- Odmah po dolasku u Vancouver potražit cemo bob stazu na kojoj cemo trenirati do nastupa.  Otvaranje igara je 12. veljace, mi cemo prve dvije vožnje imati 26., a 27. su na rasporedu treca i cetvrta. U cetvrtu vožnju ulazi samo prvih 20 posada i to je naš glavni cilj, biti medu njima. Vjerujem da imamo kvalitete da to ostvarimo.


Podijeli: Facebook Twiter