Matanicev "Tulum" pobjednik u Beauvaisu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uvjerljivi pobjednik jubilarnog 20. festivala kratkog filma u Beauvaisu (Francuska) uvjerljivi pobjednik bio je film "Tulum" Dalibora Matanica, priopcila je producentska kuca Kinorama.

Od ukupno tri nagrade, koje taj festival dodjeljuje kratkim filmovima izabranim iz cijele Europe, "Tulum" je osvojio glavnu nagradu – nagradu publike i, drugu po važnosti, nagradu mladog žirija. Prije svega nekoliko dana osvojio je nagrade u Italiji i Francuskoj.

"Tulum" je prikazan na više od šezdeset medunarodnih festivala, medu kojima su i Cannes i Clermont-Ferrand, a do sada je osvojio šesnaest nagrada, istice se u priopcenju.

Film je prica o mladoj djevojci koja sa svojim prijateljima provodi ugodno ljetno poslijepodne u Vukovaru. Lutanje suncem okupanim ulicama grada i uživanje na obalama Dunava završava turobnim budenjem, u kojem Vukovar nije više isti kakvim ga ona pamti.

Kinorama priprema snimanje sljedeceg nastavka ovog buduceg serijala od šest ratkih filmova – film "Mezanin" u kojem ce ponovno glavnu ulogu odigrati Leona Paraminski, koja je za film "Tulum" nagradena s tri medunarodne nagrade. "Mezanin" ce se snimati u Rijeci krajem godine, kaže se u priopcenju.


Podijeli: Facebook Twiter