Ono što stavljamo izmedu dvije tanke kriške tosta stvar je našeg ukusa, navika i prije svega vremena koje imamo za složiti brzinski obrok. No, tost sendvic više ne mora biti dosadan meduobrok s predvidljivim sastojcima, vec maštovito i fino jelo.
Tost s mozzarellom
Sastojci za 4 obroka: 8 kriški tosta, 250 g mozzarelle, 2 jaja, 50 g brašna, 250 ml mlijeka, sol i papar, pola male žlice osušenog origana, maslinovo ulje.
Priprema: Tost lagano ispržite u tosteru, mozzarellu ocijedite i isjeckajte na male kockice. Izmutite jaja, a brašno i mlijeko stavite u dvije posude. Sir mozzarella uronite u jaja, posolite, poparite pa uvaljajte u brašno. Isprženi tost kratko uronite u mlijeko.
Kockice mozarelle posipajte origanom te poredajte na 4 kriške tosta i preklopite ih s preostalim kriškama. Dobivene sendvice uronite u jaja, potom u brašno i sa svake strane pecite ih 3 minute na srednje jakoj vatri. Sendvice servirajte tople.
Toast s tunjevinom
Sastojci za 4 obroka: 4 fileta svježe tunjevine (otprilike 60 g), 2 cešnja cešnjaka, 1 mala žlica isjeckanog ružmarina, 1 mala žlica izribane korice limuna, 3 žlice maslinova ulja, 1 žlica limunova soka, sol i papar, 15 g isjeckane rukole, 4 žlice isjeckanog pelata ili jedna isjeckana rajcica, malo Tabasco umaka, 4 lista salate, 8 kriški tosta.
Priprema: Isjeckani cešnjak, ružmarin, izribanu koricu limuna, jednu žlicu ulja i limunov sok izmiješajte, posolite i poparite te filete premažite dobivenim umakom. Rukolu pomiješajte s rajcicom, zacinite solju i tabascom. Salatu operite i isjeckajte. Na ostatku ulja popržite tunjevinu.
Na cetiri kriške tosta stavite mješavinu rukole i rajcice, salatu i tunjevinu te poklopite s preostale cetiri kriške tosta. Sendvice prepolovite ili izrežite na trokute te servirajte.
Tost s rajcicama
Sastojci za 4 obroka: 8 šnita kuhane šunke, 4 žlice majoneze, 1 žlica isjeckanog kopra, 1 žlica isjeckanog peršina, sol i papar, 4 lista salate, 2 tvrdo kuhana jaja, 2 rajcice, 8 kriški tosta.
Priprema: Šunku izrežite na kockice, pomiješajte s majonezom, koprom, peršinom i zacinite solju i paprom. Rajcice i jaja izrežite na tanke kriške. Cetiri tosta premažite kremom dobivenom od šunke i ostalih sastojaka, na svaki tost stavite list salate, jaja i rajcice.
Preostali tost premažite kremom dobivenom od šunke i ostalih sastojaka i njima preklopite prva cetiri tosta. Dobivene sendvice izrežite i servirajte.