Na pripremu pecenih purecih prsa na ovaj nacin potakla me Ana Ugarkovic receptom za zelenu koricu na filetiranom brancinu.
Volim puretinu, pogotovo prsa pure pecene u komadu, ali to vrlo rijetko spremaju oni koji nemaju veliku obitelj. A teško je ispeci samo prsa da ostanu socna i nemaju dosadan okus.
Za zelenu koricu trebat ce vam dvije kriške svježeg bijelog kruha od kojega u multipraktiku treba napraviti mrvice. Isjeckajte vezicu peršinovog lista, pomiješajte s mrvicama, malo posolite i popaprite, dodajte 10-15 dekagrama maslaca sobne temperature i dobro promiješajte.
Razvaljajte izmedu dva sloja prozirne folije na pola centimetra debljine i stavite u hladnjak na ravnu podlogu da se stvrdne (sat vremena otprilike).
U meduvremenu posolite i popaprite komad od 60-ak dekagrama purecih prsa, zamotajte u foliju i pustite stajati dok korica nije spremna. Stavite meso na zelenu koricu, pokrijte njome tri strane mesa, pa stavite u vrecicu za pecenje tako da donja strana ne bude pokrivena koricom.
Zatvorite vrecicu, probušite je cackalicom na nekoliko mjesta i stavite u pecnicu zagrijanu na 200 stupnjeva 40 minuta. Izvadite meso iz pecnice, pricekajte minutu-dvije pa oprezno, da se ne opecete, otvorite i uklonite vrecicu s viškom otopljenog maslaca.
Ovako pripremljena puretina bit ce i odlican hladan narezak, a ako je pripremate za ekipu odraslih ljudi, možete meso prije oblaganja koricom premazati senfom.