Maštovita pureca prsa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pripremu pecenih purecih prsa na ovaj nacin potakla me Ana Ugarkovic receptom za zelenu koricu na filetiranom brancinu.

Volim puretinu, pogotovo prsa pure pecene u komadu, ali to vrlo rijetko spremaju oni koji nemaju veliku obitelj. A teško je ispeci samo prsa da ostanu socna i nemaju dosadan okus.

Za zelenu koricu trebat ce vam dvije kriške svježeg bijelog kruha od kojega u multipraktiku treba napraviti mrvice. Isjeckajte vezicu peršinovog lista, pomiješajte s mrvicama, malo posolite i popaprite, dodajte 10-15 dekagrama maslaca sobne temperature i dobro promiješajte.

Razvaljajte izmedu dva sloja prozirne folije na pola centimetra debljine i stavite u hladnjak na ravnu podlogu da se stvrdne (sat vremena otprilike).

U meduvremenu posolite i popaprite komad od 60-ak dekagrama purecih prsa, zamotajte u foliju i pustite stajati dok korica nije spremna. Stavite meso na zelenu koricu, pokrijte njome tri strane mesa, pa stavite u vrecicu za pecenje tako da donja strana ne bude pokrivena koricom.

Zatvorite vrecicu, probušite je cackalicom na nekoliko mjesta i stavite u pecnicu zagrijanu na 200 stupnjeva 40 minuta. Izvadite meso iz pecnice, pricekajte minutu-dvije pa oprezno, da se ne opecete, otvorite i uklonite vrecicu s viškom otopljenog maslaca.

Ovako pripremljena puretina bit ce i odlican hladan narezak, a ako je pripremate za ekipu odraslih ljudi, možete meso prije oblaganja koricom premazati senfom.


Podijeli: Facebook Twiter