Maštovit Mjesec knjige uz Slovka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tko kaže da je dovoljno Mjesec knjige obilježiti opraštanjem zakasnine i književnim vecerima? Može i drugacije, maštovitije, bliže korisnicima i onima koji bi to tek mogli postati.

Kad je u pitanju porecka Gradska knjižnica, ne nedostaje ideja, niti energije za njihovu provedbu. U petak su knjižnicarke izašle na Trg slobode predvodene Slovkom - maskotom u obliku knjige koju je osmislio Studio Sonda.

Slovko je velika mekana knjiga koja hoda, govori, maše, a može vas i primiti u ugodan zagrljaj. U ruci drži kutiju u koju gradani mogu ubaciti ispunjeni anketni listic kojim knjižnica propituje koliko su zadovoljni i što ocekuju korisnici.

Na Trgu slobode se mogla posuditi knjiga bez odlaska u knjižnicu jer su knjige bile na trgu, a knjižnicarke su nudile i jednomjesecno besplatno uclanjenje za velike i male. Osim toga, knjižnicarkama je bilo važno u neposrednom kontaktu sa sugradanima upoznati ih s ponudom Gradske knjižnice.

U Mjesecu hrvatske knjige ova ce knjižnica na jednak nacin predstaviti svoje programe i Slovka u mjesnim odborima i mjesnim centrima okolnih opcina.


Podijeli: Facebook Twiter