Mastodon u lipnju u zagrebačkoj Tvornici kulture

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki metal divovi Mastodon nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 13. lipnja u sklopu svoje velike turneje pod nazivom "Once More ‘Round The Sun".

Koncert u lipnju bit će im treći put da nastupaju u Zagrebu - već su svirali 2011. na InMusic festivalu, a 2012. su pak nastupili u dvorištu Jedinstva sa Slayerom i Gojirom.

Aktualni album "Once More 'Round The Sun" koji će Mastodon koncertno promovirati u lipnju u Zagrebu, najavljen je singlom "High Road" za koji su Mastodon nominirani za Grammyja u kategoriji Best Metal Performance.

Mastodon su 2000. u Atlanti osnovali basist Troy Sanders, gitaristi Brent Hinds i Bill Kelliher te bubnjar Brann Dailor. Već prvim albumom "Remission" iz 2002. bend se probio na svjetsku scenu mješavinom mnogih žanrova metala, od progresivnog i eksperimentalnog do sludgea i stonera, sve potkrepljujući eksplozivnim i moćnim live nastupima. Sastav grupe se do danas nije mijenjao, a objavili su sveukupno šest studijskih izdanja.

Koncert u Zagrebu 13. lipnja bit će jedini nastup Mastodona u našoj regiji i među rijetkim klupskim pojavljivanjima na ovoj turneji, većinom popunjenoj najvećim svjetskim festivalima.

Ulaznice su u prodaji od 20. veljače po cijeni od 120 kuna sve do 29. ožujka. Od 30. ožujka do 12. Lipnja cijena će im iznositi 140, a na dan koncerta 160 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Zagrebu u Dirty old shopu, Tratinska 18; Rockmarku, Berislavićeva 13; Dallas Music Shopu, Tkalčićeva 7 i Aquarius CD Shopu, Varšavska 13 kao i na Eventimovim prodajnim mjestima i na www.eventim.hr. (T. T.)


Podijeli: Facebook Twiter