Masterchef i travel blogeri u Livadama


Dane Zigante tartufa, maratonski jesenji sajam u Livadama, tvrtka Zigante tartufi upotpunit će s dva zanimljiva vikend sadržaja. Ove subote od 12 do 16 sati u Livade dolazi renomirani kuhar i promotor gastronomije Mate Janković, poznat i po kulinarskom showu "Masterchef Hrvatska", te kao član žirija u kulinarskom showu "Tri, dva, jedan - kuhaj!" koji će na sajmu pripremati jelo iznenađenja s tartufima.

Iduće subote, 4. studenog također od 12 do 16 sati u Livadama najavljuju okupljanje ponajboljih travel blogera, najavila je Antonella Zigante iz tvrtke Zigante tartufi. Instagram kao jedna od najpopularnijih društvenih mreža idealno je mjesto za promociju destinacija, sadržaja i ponuda. Mnogi turisti na Instagramu pronalaze inspiraciju za svoja putovanja. Upravo su stoga Zigante tartufi pokrenuli okupljanje vodećih hrvatskih blogera.

Domagoj Sever, Josip Kramarić te Željka Đaković koji na svojim profilima zajedno okupljaju preko 200.000 pratitelja iz cijelog svijeta te svakodnevno primaju mnogobrojne upite te savjete za smještaj, restorane ili zanimljivosti, okupit će se na Danima Zigante tartufa te svojim fotografijama prenijeti jedinstvenu priču o tartufima koja se odvija u Livadama.

U Livadama 4.studenog očekuju i dolazak pobjednika masterchefa Slovenije Darka Klemena koji će pripremati jelo s tartufima, u sve poznatijoj i traženijoj street food verziji, dok će Jelena Vadnjal pripremati slatku deliciju s tartufima. Istoga dana u sajamskom šatoru postavit će se izložba "Istra", 30-tak fotografija s motivima Istre autora Domagoja Severa koje su osvojile brojne nagrade te su objavljene na naslovnicama National Geographica.

Dani Zigante tartufa traju deset vikenda sve do 19. studenog. Naglasak je na gastro sadržajima, a uz degustaciju istarskih delicija, predviđena je licitacija bijelih tartufa, vožnja panoramskim vlakićem do Motovunske šume i pokazno traženje tartufa. Sajamski šator je subotom i nedjeljom u listopadu otvoren od 10 do 19 sati, a u studenom od 10 do 18 sati. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

 


Podijeli: Facebook Twiter