Master plan Zračne luke izrađuju IGH i Austrijanci

Predstavljanje master plana u hotelu Histria (D. ŠTIFANIĆ)
Predstavljanje master plana u hotelu Histria (D. ŠTIFANIĆ)

Predstavnici pulske Zračne luke predstavili su na današnjoj konferenciji za novinare zajednicu ponuditelja odabranu za izradu master plana Zračne luke Pula za razdoblje od 2014. do 2039. godine. Naime, nakon provedbe javnog natječaja u lipnju ove godine, pristigle su četiri ponude te je kao najbolji ponuditelj odabrana Zajednica ponuditelja IGH iz Zagreba i Airport Consulting Vienna iz Beča.

- Master plan Zračne luke Pula sastavni je dio projekta "Studija razvoja Zračne luke Pula za razdoblje 2014.-2030.", ukupne vrijednosti 4,9 milijuna kuna, od čega 3,4 milijuna kuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Promet 2007.-2013, istaknuo je direktor Zračne luke Svemir Radmilo te dodao da se radi o nultom dokumentu za apliciranje za daljnje projekte razvoja putem fondova Europske unije.

Radmilo je među ostalim istaknuo da će se sagledati i potencijali bivšeg vojnog aerodroma pritom dajući podršku planovima koji se spominju da na tom mjestu u budućnosti zaživi avioindustrija.

- U master plan ćemo uključiti i bivšu vojnu bazu te ćemo putem kontakata i ideja koje imaju naši konzultanti vidjeti kako razvoj javno-privatnog partnerstva može pomoći Županiji, prije svega na razvoju tog vrlo važnog resursa koji se nalazi u našoj neposrednoj blizini. Između ostalog plan će obuhvatiti izradu biznis plana, razvoj infrastrukture i plan razvoja prometa, a putem biznis plana voljeli bismo dobiti odgovore kako riješiti pitanje izrazite sezonalnosti zračne luke koja guši naše poslovanje, budući da gotovo 75 posto svog prometa ostvarujemo u srpnju i kolovozu. S druge strane, mi smo otvoreni punih 365 dana u godini s punim kapacitetom te smo spremni za prihvat svih vrsta zrakoplova, kazao je Radmilo te dodao da Zračna luka čini tek mali segment turističkog i gospodarskog razvoja Istre te očekuje da će im upravo ovakav plan dati konkretne odgovore u kojem pravcu treba dalje ići. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU U SRIJEDU


Podijeli: Facebook Twiter