Mašta pretvorena u stvarnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošlog vikenda, na danima otvorenih vrata zagrebacka tvrtka Tomic&Co., generalni zastupnik BMW-a za hrvatsko tržište, u svom je salonu domacoj javnosti predstavila najnovije dostignuce znamenite bavarske automobilske tvrtke: roadster Z4. Uz uistinu golemo zanimanje posjetitelja kojima nije bilo lako udovoljiti kada su testne vožnje bile u pitanju, vrlo je indikativan podatak da je prvi izloženi model, bijele boje, prodan svega deset minuta nakon što je postavljen u salon!

Novi model iz BMW-ove flote sportskih automobila jasno se naslanja na slicne automobile koji su dolazili iz Muenchena te nas oduševljavali svojim izgledom i sportskim performansama s još jednom zamjetno snažnijom dozom sportske agresije i neskrivenog luksuza. Takoder, po prvi puta jedan BMW-ov roadster dolazi sa sklopivim cvrstim krovom, koji se automatski otvara ili zatvara za samo 20 sekundi. Vrhunska tehnologija, dojmljiv dizajn i udobnost bez premca aduti su ovog bezvremenskog automobila u apsolutno suvremenom ruhu.

Ono što uz navedene funkcionalno-estetske detalje podiže ukupni dojam jesu motori od kojih bez daha ostavlja najsnažniji, 35i DKG. Rijec je o stroju koji iz 2979 ccm izvlaci 306 KS te omogucava ubrzanje do 0 do 100 km/h za samo 5,1 sekundu! Z4 inace ima dimenzije d/š/v 4239/1790/1291 te meduosovinski razmak od 2496 mm. BMW Z4 se, pored navedene, može dobiti i u verzijama sDrive23i (204 KS, ubrzanje 6,6 s) te 30i (258 KS, ubrzanje 5,8 sekundi).

Cijene se krecu od 340 tisuca kuna za model 23i, preko 403 za verziju 30i do 435 tisuca kuna na najsnažniju verziju. Funkcionalna je oprema kod svih modela besprijekorna dok se ona iz zone estetike podosta razlikuje od modela do modela. Takoder, Z4 je u ponudi s rucnim, ali i automatskim mjenjacem pa tako i s onim najsuvremenijim i najbržim s dvije lamele što je i vidljivo iz dometka DKG koji se vezuje uz nasnažniji i najbrži model.


Podijeli: Facebook Twiter