Massimovih osam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Objavljene su nominacije u 52 kategorije za glazbenu nagradu Porin 2012., a medu rekorderima je Massimo, koji ih ima sveukupno osam. Popularni Istranin nominiran je u prestižnim kategorijama (album godine "Dodirni me slucajno", pjesma godine i najbolja muška vokalna izvedba pjesme "Iz jednog pogleda" te najbolji album pop glazbe), ali i u onim manje glamuroznim, medu kojima su najbolja produkcija i najbolji snimak.

Drugi Istranin s više nominacija je neizbježni Stjepan Hauser, koji se u kategoriji za najbolji album pop glazbe našao zajedno s Oliverom Dragojevicem za "Noc nek' tiho svira" i s Damirom Urbanom u kategoriji najbolji album alternativne glazbe za "Urban & Hauser". Hauser je nominiran i u kategorijama najbolja instrumentalna izvedba za pjesmu "Alone" s albuma "Urban & Hauser", najbolja inozemna pjesma "Smooth Criminal" i najbolji inozemni album izvan klasicne i jazz glazbe "2Cellos - Luka Sulic & Stjepan Hauser".

Medu Istranima koje nominacije za Porina ne zaobilaze je i Tamara Obrovac, koja nagradu može osvojiti u kategorijama: najbolja ženska vokalna izvedba (Titanic /Tango i ca ca ca), najbolja vokalna suradnja (Gabi Novak, Vanna i Tamara Obrovac: "Ako ima nekog iznad nas") i najbolji album etno-glazbe "Madirosa", koji uz nju potpisuju Transhistria Ensemble i Epoque Quartet.

Rovinjac Kristian Terzic nominiran je za najbolji album jazz glazbe za uradak koji nosi njegovo ime te za najbolju skladbu jazz glazbe "Perception", s istog albuma. Medu nominiranima je i Radojka Šverko u kategoriji najboljeg kompilacijskog albuma "Svijet je moj - Radojka Šverko pjeva pjesme Alfija Kabilja".Tko ce od Istrana osvojiti prestižnu nagradu, saznat cemo tek 5. svibnja kada ce u rijeckoj dvorani centra Zamet biti održana svecanost dodjele prigodno nazvana "Porin za pet". (B. VINCEK)


Nagrade za životno djelo Miši Kovacu, Stjepanu Mihaljinecu i grupi Time

Nakon nominacija za 19. Porin, stižu i ovogodišnje nagrade za životno djelo. Uz vec jednu objavljenu koju ce dobiti hrvatski hornist svjetske slave Radovan Vlatkovic, dobitnici su i tri velika imena hrvatske glazbe - legendarni izvodac zabavne glazbe Mate Mišo Kovac, vrhunski skladatelj, dirigent, aranžer i pijanist Stjepan Mihaljinec, koji je usput receno napisao i neke od najvecih Mišinih hitova, te originalna postava grupe Time. Uz Dadu Topica, originalni clanovi grupe Time bili su klavijaturist Tihomir Pop Asanovic, gitarist Vedran Božic, basist Mario Mavrin, bubnjar Ratko Divjak, te Brane Lambert Živkovic za klavirom i na flauti. (V. P./Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter