Massimo, Vatra i TBF protiv Rozge i Severine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za ovogodišnji ce se Porin u kategoriji Hita godine boriti cak osam pjesama. Prema glasovima 125 radijskih urednika koji su u toj glazbenoj kategoriji birali "svojih" top deset skladbi, na prvih je šest mjesta zbog jednakog broja glasova ušlo osam pjesama. U konkurenciji za prestižnu nagradu tako ce biti Severinin "Brad Pitt", "Dalmatinka" Connecta i Jelene Rozge, "Dat ce nam bog" Nine Badric, "Ezoterija" Hladnog piva, "Iz jednog pogleda" Massima Savica, "Teške boje" Gorana Bareta i Majki, "Tremolo" grupe Vatra i Damira Urbana te TBF-ov "Veseljko".

Na ovoj listi nominacija boje Istre brane Massimo, ali i Edi Cukeric koji je producirao "Ezoteriju", prvi singl s albuma "Svijet glamura" Hladnog piva.

O tome tko ce od spomenutih izvodaca otici kuci s priznanjem za Hit godine odlucit ce publika. Hit godine, naime, jedina je kategorija o kojoj o nagradenome, umjesto žirija, odlucuje publika.

Objava kandidata za Hit godine svojevrsna je uvertira u svecanu objavu nominacija za Porin 2012. koja ce se održati 21. ožujka tocno u podne u Cinestar Arena IMAX-u. Središnja dodjela diskografske nagrade Porin održat ce se 5. svibnja u dvorani Centra Zamet u Rijeci, dok je grad domacin porinovcima Opatija. Pobjednike u kategorijama klasike i jazza doznat cemo 14. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu na priredbi Porin Classic. (I. R. G./NL, M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter