Massimo ulaznicama častio 50-ak Rašana

Massimo i Rašani u Areni
Massimo i Rašani u Areni

Massimo Savić nije ostao stranac na vrhuncu moći za, kako voli reći, svoje Rašane. Za njih 50-ak osigurao je besplatne ulaznice za koncertni spektakl održan u subotu u pulskoj Areni, kojim je obilježio tri desetljeća glazbene karijere! Tom je nesvakidašnjom gestom ovaj Porinima za najbolji vokal višekratno ovjenčan umjetnik potvrdio da ne zaboravlja gradić u kojem je odrastao, ma koliko se činilo da ga ranijih godina i nije rado spominjao u intervjuima.

Rašane je, među čak 8.000 gledatelja u amfiteatru, Massimo posebno pozdravio tijekom nastupa koji je izravno prenosila nacionalna televizija, a nakon što su se reflektori ugasili pohitao im je na polusatno druženje, uz nezaobilazno fotografiranje i ćakulu sa starim znancima te nekolicinom razrednih kolega.

- Massimo me desetak dana prije koncerta zamolio da pozovem Rašane u Arenu; da ih on, bez obzira na broj, časti ulaznicama. Žao mu je što ga nitko nikada nije zvao da nastupi u Raši i ovime je očito želio napraviti nešto za nas, kaže Vesna Kotur, koja je sa svojim prijateljem iz djetinjstva svih godina ostala u kontaktu.

- Sve je organizirao, karte su nas čekale. Uživali smo u fenomenalnoj večeri. Napravio je veliku stvar; nije to nas dvoje, troje, nego cijela kurijera! Normalno da sam ponosna što je to naš Rašanin. Pa on je vrhunski, nije od onih koji pjevaju samo jedno ljeto! Još nam je draže bilo kada je rekao da će, ako ikada bude napisao knjigu, to biti ona o divnom djetinjstvu u Raši, dodaje pokazujući SMS koji joj je Massimo poslao dan kasnije: "Vesna, hvala!!! Puno vas volim i baš vam hvala što ste došli!"

Među sretnicima s gratis tiketom (za stajanje se plaćalo 150 kuna) bila je i Nina Kokot. "Jako lijepo od Massima što nas je darivao! Sjećam se, bila sam curica kada je Massimova mama sjedila na raškoj Kampeti s njegovom kasetom i s ponosom pričala o sinu. Neću se obazirati na ono ružno što je svojedobno u 'Latinici' govorio o svojim obiteljskim prilikama i o Raši. To ovim potezom nije izbrisao, ali je u svakom slučaju popravio dojam. Išli smo u Pulu da mu damo priliku da se iskaže i da ga podržimo. Sa svima se rukovao nakon koncerta, bilo je dirljivo. Sad je Massimo za pet i na bini i izvan nje; sad je dobrodošao u Rašu", rekla nam je Nina.

A što kaže junak priče?

- Raša… Pa to je moja rana mladost! Živio sam i u Napulju i u Sydneyju, ali Raša je moja oznaka za djetinjstvo. Tamo imam puno prijatelja, ljudi s kojima se kužim. Najčešće se čujem s Ivanom Mohorovićem Đoserom, mojim prvim bubnjarom. I danas uživamo razgovarati, veli Massimo. "Arena je ionako već bila krcata pa što znači tih 200 besplatnih karata koje su otišle na nekoliko adresa. Može biti samo bolja atmosfera! Altruist sam, volim davati iz zadovoljstva, ne očekujući ništa zauzvrat", zaključuje. (piše i snimio I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter