Massimo u subotu u Lamparni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon skoro šest godina, u grad u kojem je proveo djetinjstvo, u kojem je odrastao, vraca se Massimo Savic, koji ce u subotu nastupiti u KUC-u Lamparna u cast 90. obljetnice Labinske republike, projekta "Underground city XXI - Europska interdisciplinarna platforma" u organizaciji Labin Art Expressa i još tri europske udruge.

Massimo je jedan od najprepoznatljivijih glasova hrvatske pop i rock scene, glazbenik cija je karijera zadnjih godina obilježena diskografskim uspjesima.

U Labinu je zadnji put nastupio krajem lipnja 2005., kada je imao zajednicki koncert s Gibonnijem. Sada Massimo dolazi pracen svojim bendom, bez gostiju. Buduci da ce koncert održati u Labinu, gdje je nekad radio u projektu Metal Guru, zanimalo nas je hoce li se možda opet ujediniti s Deanom Zahtilom i izvesti nešto iz tog razdoblja?

- Ne, ne, Metal Guru je prealternativna glazba za moju publiku koja je navikla na moje radove u, ajmo to tako reci, "primijenjenoj umjetnosti". Ne miješam to dvoje, jasan je Savic.

Hoce li onda možda izvesti što od Sinatre, s obzirom na to da je upravo objavio album s njegovim obradama?

"Ovisi. Obicno sa svojim bendom ne izvodim Sinatru, ali dogodi se da ako ima par biseva i ako je dobro raspoloženje, opalimo i nešto takvoga. Nije da ne znamo, imali smo neke unplugged koncerte gdje smo izvodili par stvari od Sinatre, ali ovo ce prvenstveno biti jedan spektakl dobre svirke. Volim reci da imam najbolji bend u ovom dijelu svijeta, fantasticno funkcioniramo uživo, tocno znamo što želimo i ovim koncertom zaokružujemo koncertnu aktivnost nakon albuma 'Sunce se ponovo rada' jer smo opet u studiju i radimo na novim stvarima", kaže Savic i precizira da ce se na novom albumu, kao i na zadnjem, nalaziti autorske skladbe.

Upitali smo ga i osjeti li što kada se vrati u Labin i Rašu, gdje je proveo dio djetinjstva. Iskreno kaže da ne zna, no napominje da mu je drago doci i posjetiti stare prijatelje, ali vrlo teško se dogadaju koncerti u ovom kraju, u Labinu i Raši.

"To je valjda uvijek bilo tako. Tko ce koga ako ne svoj svoga. Teško se probijam na koncertni plato djelovanja oko Labina, Raše, Barbana…", razmišlja on.

- Labin je moje djetinjstvo, moja adolescencija, mjesto gdje sam se polako formirao kao netko tko se želi baviti glazbom, ali vrlo rano sam otišao odavde, sa 17 godina sam vec bio u Zagrebu. Imam jednu lijepu vezu s ljudima odozdo, ali nisam tu dugo živio i zbog vremena podijelio s njima toliko koliko sam mogao, ispricao nam je popularni pjevac.

Koncert pocinje u 22 sata.


Podijeli: Facebook Twiter