Massimo u Areni: Pjesme koje i dalje sjaje

Do izražaja je došao njegov glas i emotivna interpretacija pjesama (D. ŠTIFANIĆ)
Do izražaja je došao njegov glas i emotivna interpretacija pjesama (D. ŠTIFANIĆ)

Pred brojnom publikom večeras je u Areni prvi put u svojoj 30 godišnjoj karijeri nastupio jedan od najpoznatijih hrvatskih pop rock pjevač Massimo Savić. Masimo je na početku koncerta pozdravio cijeli svijet iz grada u kojem se rodio, a sjetio se i Raše u kojoj je proveo divno djetinjstvo.

Praćen bendom i gudačkom sekcijom Massimo je izveo svoje najveće hitove, a publiku su razgalili i njegovi poznati gosti – Neno Belan, Vlado Kreslin i Nina Badrić. Kao iznenađenje večeri nastupio je Dražen Turina Šajeta koji je s Kreslinom otpjevao pjesmu "Rulet".

S lijepo uređene pozornice s koje su Massimo i njegovi prijatelji nizali hitove čuli smo, između ostalog, "Zar više nema nas" koju je izveo s Belanom, koji je i autor pjesme, podsjetili se kako je to biti "Stranac u noći", a da Massimo ne misli posustati pokazuje i nova pjesma "Suze nam stale na put" kojom već tjednima neprikosnoveno drži prvo mjesto HR top liste, a koja bi se trebala naći na novom albumu, nastavku iznimno uspješnog CD-a "Dodirni me slučajno".

Kada se govori o Massimovim počecima, onda je tu prekretnica skladba "Sjaj u tami", obrada hita sastava Walker Brothers iz 1966. koju je snimio s grupom Dorian Gray i postigao veliki uspjeh. Ta pjesma i dalje sja nakon tri desetljeća.

Na ovom koncertu pod vedrim ljetnim pulskim nebom do izražaja je došao i njegov glas po kojem je poznat jednako kao i po pjesmama, a Massimo i dalje ostaje vjeran svom prepoznatljivom imidžu – odijelu u kojem se, kako nam je sam nedavno rekao, osjeća neuništivim.

Ovaj koncert je za Massima zbilja bio poseban jer je značio za njega povratak u rodni kraj koji, slučajno, ima jednu od najljepših pozornica na svijetu. Iako odavno živi u Zagrebu, ni Massimo, kao ni nedavno Stjepan Hauser iz 2Cellos koji su nastupili u istoj "kamenoj torti", nije zaboravio odakle je potekao.

Ovo je četvrti veliki koncert u Areni ovog ljeta, a treći u samo tjedan dana. Nakon Massima, 2Cellos, Josipe Lisac i Zaz u srijedu dolazi Joe Cocker koji je ovdje, u amfiteatru, stari gost jer će mu to biti već treći nastup u Puli. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter