Massimo Savic vjeran ljubavnoj tematici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prostoru pulskog Kaštela u nedjelju je nastupio Massimo Savic, koji je kroz bogat i raznovrsan program mnogobrojnoj publici predstavio niz autorskih pjesama i obrada stranih i domacih evergrina.

Massimo je na Kaštelu vec nastupio u svibnju kad je bio gost na koncertu Rock Caffe Orchestra. U nedjelju je ovaj glazbenik, inace roden u Puli, nastupio uz pratnju svog prateceg benda u nešto smanjenom sastavu zbog ambijenta koji je primjeren komornoj atmosferi.

Koncert je poceo pjesmom "O mladom studentu i udanoj ženi" koja se nalazi na albumu Zorana Predina "Za šaku ljubavi" iz 2007. Od evergrina "Mi nismo sami" pa do pjesme s novog i istoimenog albuma "Sunce se ponovo rada" ostaje vjeran ljubavnoj tematici, a lakoca izvedbe i njegov poseban vokal daju svakoj pjesmi pecat kojim Massimo vješto unosi sebe u pjesmu.

Izveo je i strane evergrine poput Presleyeve "Suspicious Minds" ili stare blues pjesme "You Don't Know Me" koju su u duetu svojedobno pjevali Ray Charles i Diana Krall. Kvaliteta Massimovog vokala došla je do izražaja i u popularnoj pjesmi Beatlesa "Yesterday", no vrhunac koncerta ipak su donijele njegove starije autorske stvari poput pjesama "Stranac u noci" i "Sjaj u tami" koje su nastale dok je pjevao u sad vec legendarnoj new wave/synth pop grupi Dorian Gray.

Od ostalih pjesama koje je izveo treba izdvojiti emotivnu obradu pjesme "Loše vino" s njegovog hvaljenog albuma "Vještina" te obradu Oliverove pjesme "Stine". Raspoloženi Massimo je koncert završio poznatom skladbom "Zagrli me", a nakon burnog pljeska kao bis je izveo pjesmu "Bacila je sve niz rijeku" sarajevskih Indexa.

Nakon Massima Savica, u sklopu programa Ljeto na Kaštelu iduci je na rasporedu koncert Tereze Kesovije koja ce u prostoru Povijesnog muzeja Istre nastupiti 3. rujna.


Podijeli: Facebook Twiter